Expeditia Nationala SOR

Nu-ti face planuri in a doua jumatate a lunii august! An de an, Societatea Ornitologica Romana organizeaza Expeditia Nationala SOR in Delta Dunarii. Din 1990 am respectat aceasta actiune de stiinta, educatie si, nu in ultimul rand, socializare intre ornitologii si pasararii din Romania.

Expeditia Nationala SOR este unul dintre proiectele permanente ale Societatii Ornitologice Romane. A inceput in 1990, sub titulatura de Tabara SOR. Prima locatie a fost cea de la Histria. Din anul 2000, Tabara Nationala SOR a avut loc la Maliuc si la Vadu, locatii devenite de acum traditionale. Mutarea a coincis cu asumarea proiectului de catre Eugen Petrescu, cel care a dezvoltat Tabara de la an la an.

Nu ne plictisim. Iesim cu barcile pe canale sa vedem pasarile Deltei, mancam celebrul bors de peste facut la ceaun, cantam la chitara cantece de tabara si ii invatam cate ceva pe cei mici. 

Ce fac copiii? Invata. Sa puna cortul, sa se descurce in natura, sa identifice speciile de pasari, plante si insecte din Romania. Invata sa faca nodurile, tehnici de prim ajutor, lucrul in echipa. 

Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!