Stiri

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Mai devreme sau mai tarziu, in aceasta perioada a anului, e foarte posibil sa gasiti un pui de pasare pe sol, mai ales daca sunteti genul de persoana care prefera plimbarile in natura, sau chiar numai in parcuri. Veti avea de luat o decizie care ii poate schimba viata pasarii: il luati acasa sau il lasati acolo, pe cont propriu. De cele mai multe ori este mai bine sa nu va amestecati si sa lasati lucrurile asa cum sunt, mai ales daca puiul gasit e intr-o faza mai inaintata de dezvoltare (are pene in crestere). Parintii puiului fac o treaba mai buna decat ar putea face orice om care adopta un pui de pasare salbatica.
[...]
20 martie, Ziua Mondiala a vrabiilor

20 martie, Ziua Mondiala a vrabiilor

17/03/2017
De ce să ocrotim tocmai vrabia? Ideea s-a născut în India în urma observării scăderii numărului de vrăbii. A fost celebrată pentru prima dată în 2010 în India și în câteva țări prin concursuri, campanii de educare a publicului și interviuri oferite mass media. Acum peste 50 de țări organizează în această zi evenimente dedicate vrăbiilor.
[...]
O planta noua pentru stiinta descoperita in Romania

O planta noua pentru stiinta descoperita in Romania

16/03/2017
•    Biologii au descoperit în Dobrogea o nouă specie de plantă, într-un proiect al Societății Ornitologice Române. •    Nu este doar o specie nouă pentru România, ci este o specie nouă pentru știință. •    Trei ani de zile au durat analizele care să confirme descoperirea biologilor români. •    Biologii care au găsit planta au și avut onoarea de a-i da denumirea științifică.
[...]
S-a stins Dan Munteanu

S-a stins Dan Munteanu

28/02/2017
DAN MUNTEANU ( 2 iunie 1937, Cluj-Napoca -  25 februarie 2017)
[...]
Pasarile si vascul. O relatie bazata pe interese reciproce

Pasarile si vascul. O relatie bazata pe interese reciproce

24/02/2017
Iarna timpurie adusă de suflările îngheţate ale vânturilor nemiloase venite din ţinuturile îndepărtate de la miazănoapte a poposit încă o dată pe meleagurile noastre. Afară, ninsoarea cernută fin de norii albicioşi cade uşor, înălbind împrejurimile tăcute. Sus, în arţarul despuiat din marginea străzii, un sturz de vâsc, venit cine ştie de unde, poposeşte pe ramurile înzăpezite, scuturându-se de frig. Pasărea cercetează o vreme locul, zăreşte câteva rămurele verzi de vâsc deasupra, de care se apropie precaută, şi apoi începe să mănânce cu lăcomie fructele albe, ca nişte mici perle.
[...]
Oameni si lebede

Oameni si lebede

22/02/2017
În județul Argeș, luna februarie a fost luna în care sucursala Pitești a hrănit păsările acvatice. Lebede, lișițe, rațe – toate aveau nevoie de hrană pentru a trece de ultimele geruri ale iernii.
[...]
Catalin Rang a plecat dintre noi

Catalin Rang a plecat dintre noi

21/02/2017
Cătălin Rang, unul dintre membrii fondatori ai Societății Ornitologice Române, a decedat pe data 6 februarie 2017. În rândurile de mai jos, Cătălin Rang este evocat de unul dintre cei mai buni prieteni ai săi – profesorul universitar doctor ION Iordache de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
[...]
Vesti bune din Expeditia Kazahstan

Vesti bune din Expeditia Kazahstan

17/02/2017
Pe 17 februarie 2017, Grupul de lucru pentru gârliţa mică, sub coordonarea Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds (AEWA) a publicat un nou raport care include rezultatele unei expediții internaționale desfășurate în Kazahstan în septembrie-octombrie 2016. Scopul expediției a fost obținerea unor date estimative pentru populațiile de gârliţă mică (Anser erythropus) și gâscă cu gât roşu (Branta ruficollis).
[...]
Semn clar de primavara, Arlie se intoarce

Semn clar de primavara, Arlie se intoarce

16/02/2017
Arlie, acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) monitorizată satelitar de ornitologii români a plecat din Africa spre România.
[...]
Legitimatii noi pentru membrii SOR

Legitimatii noi pentru membrii SOR

09/02/2017
Din 2017, uitați de ștampile! Pe scurt, legitimația de membru a SOR nu va mai avea nevoie de viză anuală – va fi un card de plastic eliberat an de an.
[...]
« 1 2 3 4 5 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!