Elaborarea Planului de Management al Ariei de Protectie Speciala Avifaunistica ROSPA0052 Lacul Beibugeac
Contact

Parteneriate solide pentru Lacul Beibugeac

Ultima runda de consultari cu factorii interesati din cadrul proiectului „Elaborarea Planului de Management al  Ariei de Protectie Speciala Avifaunistica ROSPA0052 Lacul Beibugeac” a avut loc la final de luna aprilie. A fost vorba despre o dezbatere publica in cadrul careia toti cei implicati sa isi spuna punctul de vedere asupra masurilor de conservare care vor fi prevazute in cadrul Planului de Management, o adevarata constitutie pentru aria naturala protejata.

Au fost prezenti reprezentanti ai celor mai importante institutii din zona, de la Agentia pentru Protectia Mediului Tulcea la ARBDD si presedintele AJVPS Tulcea. Vanatorii si-au reafirmat intentia de a instaura o zona de liniste in jurul Lacului Beibugeac, zona de care vor beneficia din plin gastele cu gat rosu (Branta ruficollis) care aleg sa se hraneasca pe campurile din apropierea lacului.

Fiecare dintre cele mai importante masuri de conservare a fost apoi discutata cu expertii SOR implicati in proiect, fiecare detaliu a fost revizuit. Au trecut mai mult de doua ore pana cand au fost trecute toate in revista – de la amenajarea unei noi insule pe care sa cuibareasca pasarile in siguranta si pana la amplasarea de adaposturi pentru puii pasarilor care cuibaresc pe sol.

Ceea ce ar fi parut la prima vedere ca o intalnire plictisioare a devenit un brainstorming, un forum in care s-au exprimat idei pentru dezvoltarea ulterioara a sitului Natura 2000. Fiecare dintre cei prezenti a oferit sfaturi si experienta dobandita in lucrul pentru mediu. Toate au fost notate de staff-ul proiectului si nu trebuie sa mire pe nimeni daca aceste simple propuneri vor fi puse in practica.