Gradini si Scoli Prietenoase cu Natura
Contact

Acesta nu este un proiect al SOR. Este un proiect realizat de insectele care bazaie in curtea casei. Este un proiect al pasarilor care dau desteptarea la prima ora. Este un proiect al broscutei care se ascunde in iarba. Este un proiect al aricilor care va patruleaza gradina sau curtea scolii in timp ce dormiti. Este un proiect al celor care au respect pentru tot ce este viu.

De ce Gradini si Scoli Prietenoase cu Natura? Natura din orase pierde din ce in ce mai mult teren regasindu-se numai in spatiile verzi, parcuri sau gradini.

Prin acest proiect dorim sa incurajam fiecare proprietar de gradina si fiecare profesor sau elev sa isi imparta spatiul cu speciile urbanizate si chiar sa le ajute prin câteva acțiuni simple precum amplasarea unui cuib artificial, a unei adapatori sau hranirea pasarilor in timpul iernii.

Ne propunem sa recunoastem scolarii si gradinarii care ne demonstreaza ca in decursul unui an intreg au desfasurat activitati prietenoase cu natura prin acordarea unei placute cu denumirea proiectului.

Pentru gradinari, participarea la program este gratuita, dar este conditionata de inregistrare.

Pentru scoli, inregistrarea se face in sectiunea separata, dedicata scolilor. 

Mai mult, ne propunem sa recunoastem cei mai prietenosi gradinari si sa le oferim un premiu daca ne demonstreaza ca respecta Natura, ca in gradina lor biodiversitatea este la ea acasa. Nu vrem sa ne oprim la un singur om si la o singura gradina. De aceea va oferim gratuit sfaturile si experienta noastra, va incurajam sa fiti schimbarea, nu doar sa faceti o schimbare.