Share

Broasca de mlaștină

Rana arvalis, Amfibieni, Familia Ranidae

Broasca de mlaștină este mai mică decât rudele sale, nedepășind 5-6 cm, având botul ascuțit, corpul scurt și îndesat și picioarele scurte. Se disting două tivituri ale pielii saptelui, de culoare deschisă. Primăvară, masculii își schimbă culoarea din maro în albastru.

Habitat
Această specie preferă zone cu umiditate ridicată, precum pășunile, mlaștinile și anumite păduri.

Răspândire
Specia se găsește în Transilvania și nordul Moldovei.

Populație
În România efectivele sunt mici, de câteva zeci de mii de exemplare.

Amenințări
Este critic periclitată, puternic afectată de dispariția și degradarea habitatelor în special prin lucrări de îndiguire, drenare, captare și desecare.

Dacă ți-a plăcut, distribuie
Comenzile făcute dupa data de 18 decembrie 2019 vor fi procesate începând cu data de 6 ianuarie 2020.Vezi SHOP
+