Amfibieni
Broasca râioasă verde
18 martie 2019
Bufo viridis, Amfibieni, Familia Bufonidae
Colorit ce amintește de modelele de camuflaj, cu fond deschis, presărat cu pete verzui și puncte roșii. Prezintă două glande parotoide, situate în spatele ochilor. Adulții măsoară între 6 și 11 cm. Nu trasmite râie sau negi, aceste afecțiuni fiind generate de fapt de acarieni și respectiv virusuri.
Habitat
Specie nocturnă care populează habitate diverse, nisipoase sau stâncoase, păduri. Este frecvent întâlnită în interiorul localităților.
Răspândire
Trăiește în majoritatea regiunilor țării, până la altitudinea de 1000 de metri.
Populație
Efectivele din țara noastră sunt de câteva sute de mii de exemplare.
Amenințări
Broasca râioasă verde este aproape amenințată, fiind afectată de distrugerea habitatelor prin extinderea suprafețelor agricole și locubile, alături de lucrări de captare și desecare.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.