Share

Grădini și școli prietenoase cu natura

Acesta nu este un proiect al SOR. Este un proiect realizat de insectele care bâzâie în curtea casei. Este un proiect al păsărilor care dau deșteptarea la prima oră. Este un proiect al broscuței care se ascunde în iarbă. Este un proiect al aricilor care vă patrulează grădina sau curtea școlii în timp ce dormiți. Este un proiect al celor care au respect pentru tot ce este viu. 

De ce Grădini și Școli Prietenoase cu Natura? Natura din orașe pierde din ce în ce mai mult teren regăsindu-se numai în spațiile verzi, parcuri sau grădini.

Prin acest proiect dorim să încurajăm fiecare proprietar de grădina și fiecare profesor sau elev să își împartă spațiul cu speciile urbanizate și chiar să le ajute prin câteva acțiuni simple, precum amplasarea unui cuib artificial, a unei adăpători sau hrănirea păsărilor în timpul iernii.

Ne propunem să recunoaștem școlarii și grădinarii care ne demonstrează că în decursul unui an întreg au desfășurat activități prietenoase cu natura prin acordarea unei plăcuțe cu denumirea proiectului.

Pentru grădinari, participarea la program este gratuită, dar este condiționată de înregistrare.

Pentru școli, înregistrarea se face în secțiunea separată, dedicată școlilor.

Mai mult, ne propunem să recunoaștem cei mai prietenoși grădinari și să le oferim un premiu dacă ne demonstrează că respectă Natura, că în grădina lor biodiversitatea este la ea acasă. Nu vrem să ne oprim la un singur om și la o singură grădină. De aceea vă oferim gratuit sfaturile și experiența noastră, vă încurajăm să fiți schimbarea, nu doar să faceți o schimbare.

Dacă ți-a plăcut, distribuie
Comenzile primite de luni până vineri vor fi prelucrate în prima zi lucrătoare din săptămâna următoare. Comenzile primite sâmbăta sau duminica vor fi prelucrate după 10 zile lucrătoare.
+