2% pentru pelicanii creti

Nu va costa nimic, dar puteti ajuta pelicanii creti din Delta Dunarii sa aiba o casa a lor. Dumneavoastra decideti ce se intampla cu 2% din impozitul pentru anul trecut, iar Societatea Ornitologica Romana va invita sa dati o mana de ajutor la o actiune directa de conservare.

In anul 2008, am realizat platforma artificiala de cuibarire a pelicanilor creti pe Insula Ceaplace din Lacul Sinoe. Numarul pasarilor care au cuibarit aici a inceput sa creasca imediat. Acum, avem nevoie de sprijinul dvs pentru a reconditiona si pentru a mentine aceasta platforma.

Banii dvs vor merge direct in acest proiect, vor fi folositi pentru a cumpara materialele necesare mentinerii acestei constructii. Mai mult, pe parcursul anului va vom oferi informatii despre felul in care banii dvs sunt cheltuiti, despre felul in care progreseaza actiunile noastre de conservare pentru acest proiect.

De fapt, nu veti investi in SOR, ci in „Fortele Aeriene Deltaice”, cum ne place noua sa alintam pelicanii in zbor. Pelicanul cret (Pelecanus crispus) este la ora actula cea mai mare pasare din Romania, alaturi de verisorul sau – pelicanul comun.

Efectivul de pelicani creti din Romania este acum de circa 350-400 de perechi si reprezinta o treime din populatia care cuibareste in Europa si 10% din populatia mondiala a speciei. Pelicanul cret este o specie periclitata la nivel mondial si a fost inclusa in categoria „Vulnerabil” conform criteriilor IUCN. Declinul speciei este dramatic, daca luam in considerare faptul ca la inceputul secolului XX cuibarea pana in vestul Europei.

De aceea apelam la dvs si va spunem ca nu va costa nimic. Doar putin din timpul pe care il aveti, pentru a completa cele doua formulare prin care veti dona 2% din impozitele dvs. Mai multe detalii gasiti aici
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!