Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania

Agentia Regionala de Protectia Mediului Sibiu alaturi de partenerii Asociatia pentru Protectia Pasarilor si a Naturii „Grupul Milvus” si Societatea Ornitologica Romana, implementeaza proiectul „Conservarea acvilei tipatoare mici în Romania” finantat prin componenta Natura si Biodiversitate a programului LIFE+ al Comisiei Europene. Proiectul se va derula pe parcursul a patru ani, în perioada 2010-2013.

Proiectul are ca principal obiectiv crearea conditiilor optime pentru asigurarea starii favorabile de conservare pentru un procent semnificativ (22%) din populatia de acvila tipatoare mica la nivelul Uniunii Europene.Semnificatia proiectului creste dat fiind faptul ca Romania a fost avertizata de catre Comisia Europeana cu aplicarea unor sanctiuni extrem de costisitoare, pentru nerespectarea angajamentelor în domeniul protectiei pasarilor.

Acvila tipatoare mica este o pasare rapitoare a carei zona de cuibarire este restransa în principal în partea centrala, estica si de sud-est a Europei. Specia este considerata a fi “în declin” pe suprafata întregii arii de raspandire, fiind estimata la 20.000 de perechi la nivel global. Romania ofera speciei una dintre cele mai importante zone de cuibarit. Ca rezultat al celor mai recente studii, populatia de acvila tipatoare mica din Romania este estimata între 2000 - 2300 de perechi, reprezentand aproximativ 22% din populatia speciei la nivelul Uniunii Europene si 10% din întreaga populatie la nivel global.
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!