Altele

Despre cromatica cojii oualor pasarilor salbatice

Despre cromatica cojii oualor pasarilor salbatice

23/03/2016
Ne aflăm la începutul unui nou sezon de reproducere (cel puţin la data când aceste rânduri au fost scrise), de-a lungul căruia păsările adulte se vor împerechea şi vor depune ouă, din care vor ecloza puii unei noi generaţii.
[...]
Sorecarul incaltat, un oaspete de iarna

Sorecarul incaltat, un oaspete de iarna

21/12/2015
Şorecarul încălţat este o pasăre răpitoare de zi din familia Accipitridae, din care mai fac parte şi ulii, găile, ereţii, vulturii etc. Este un migrator de scurt parcurs cu o distribuţie Holarctică (prezent în părţile nordice ale Americii de Nord şi Eurasiei), care părăseşte  locurile sale de cuibărire pe durata iernii.
[...]
Instructiuni de montare pentru hranitorile DIY

Instructiuni de montare pentru hranitorile DIY

21/01/2015
Din 2015, va puteti achizitiona trei modele noi de hranitori pentru pasari de la Shop SOR.
[...]
SOR anunta doua posturi de asistent ornitolog la biroul din Cluj

SOR anunta doua posturi de asistent ornitolog la biroul din Cluj

25/09/2013
SOR anunta doua posturi de asistent ornitolog la biroul din Cluj, incepand cu 1 octombrie 2013, pe durata de 3 luni, cu posibilitate de prelungire.
[...]
Anunt angajare asistent monitoring

Anunt angajare asistent monitoring

09/04/2013
Titlul postului: Asistent in proiecte de monitoring Modalitate de ocupare a pozitiei: interviu
[...]
Anunt angajare ornitolog

Anunt angajare ornitolog

09/04/2013
Descrierea postului pentru pozitia de ornitolog
[...]
2% pentru pelicanii creti

2% pentru pelicanii creti

27/02/2013
Nu va costa nimic, dar puteti ajuta pelicanii creti din Delta Dunarii sa aiba o casa a lor. Dumneavoastra decideti ce se intampla cu 2% din impozitul pentru anul trecut, iar Societatea Ornitologica Romana va invita sa dati o mana de ajutor la o actiune directa de conservare.
[...]
Anunt

Anunt

05/07/2012
In perioada 6 iulie - 14 iulie 2012, biroul SOR din Bucuresti va fi inchis. In cazul in care aveti urgente, va rugam sa transmiteti mesajele dvs. la office (at) sor.ro si va vom raspunde cat de repede vom putea. Multumim pentru intelegere!
[...]

Adunarea generala a membrilor SOR

06/11/2010
In perioada 2 - 5 septembrie 2010 a avut loc la Pitesti Adunarea Generala a Membrilor SOR si simpozionul „Diversitatea avifaunei din Romania - realitati si perspective”. Cu aceasta ocazie au fost votati membrii Consiliului Director si ai Comisiei de Cenzori pentru urmatorii trei ani.
[...]

20 – 31 august 2010 Tabara Nationala SOR din Delta Dunarii si din zona litorala Chituc Vadu

01/08/2010
Si in anul acesta Tabara SOR va avea doua etape, prima intre 20-26 august in Delta Dunarii in apropierea lacului Furtuna, de unde se va pleca spre Vadu pentru cea de-a doua etapa in care vom avea posibilitatea sa observam mai bine inceputul  migratiei spre sud al pasarilor. In zonele lagunare si litorale in aceasta perioada mereu pot apare surprize ornitologice placute, iar daca precizam ca aici tabara va fi instalata in apropierea marii, alte surprize la fel de placute se pot prevedea.  Plecarea din Tulcea catre tabara se va face cu vaporul de pasageri ce pleaca spre Maliuc, din Portul Navrom, de langa gara - vineri, 20 august la ora 13:00. De la Maliuc se va porni cu barcile spre lacul Furtuna unde va fi amplasata tabara. Este bine ca aceia care vor sosi la Tulcea doar cu putin timp inainte de plecarea vaporului sa anunte organizatorii pentru a le lua bilete anticipat pentru ca aflandu-ne in plin sezon turistic va fi o mare aglomerare la bilete.
[...]
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!