Povesti din SOR

Sanctuarul Pasarilor de la Caraorman, gata de vizitare si in 2017

Sanctuarul Pasarilor de la Caraorman, gata de vizitare si in 2017

23/06/2017
Era 30 aprilie 2017 și magazinele abia mai făceau față asaltului de cumpărători de mici și carne de grătar. La un supermarket din Tulcea, un grup de patru bărbați se strecura cu coșul (plin mai mult cu produse vegetariene și legume, decât carne) spre casa de marcat. Doi angajați și doi voluntari ai SOR au suportat cu stoicism privirile critice ale celor de la coadă și au încărcat apoi portbagajul mașinii.
[...]
Prietenii Expeditiei SOR 2016

Prietenii Expeditiei SOR 2016

30/08/2016
What happens in Vegas, stays in Vegas – e atât de cunoscută sintagma, incât unii participanți au încercat să o implementeze și în Expediția SOR. IM-PO-SI-BIL. Ce se întâmplă în Expediție nu rămâne în Expediție. Vine după tine, stă cu tine, te obsedează, te face să îți promiți că vei reveni în Deltă sau măcar la Vadu.
[...]
Ultima inelare la Vadu

Ultima inelare la Vadu

30/08/2016
An de an, unul din scopurile Expediției SOR este studiul migrației păsărilor. De aceea avem cu noi mereu o trupă de inelatori ornitologici. În 2016, însă, nu ei au făcut cea mai importantă inelare, deși am avut specii pe care nu le mai prinsesem până acum în plasele ornitologice.
[...]
Caraorman, Jurnal de balta

Caraorman, Jurnal de balta

28/04/2016
Luni, 11 aprilie. De la ora 7:00 masina SOR face plinul si pleaca spre Dobrogea. Urmeaza cateva zile de Delta, dar nu asa cum le au turistii – linistite si cu partide de pescuit, plimbari de agrement si ore intregi petrecute la birdwatching. Plecam sa reamenajam platformele de cuibarit din Sanctuarul Pasarilor de la Caraorman.
[...]
Puterea unui singur om

Puterea unui singur om

24/03/2016
Se spune că, dacă vrei să vezi câtă putere are un singur individ, este de ajuns să lași un singur țânțar în cort, noaptea. Nu contestăm metoda, dar vă asigurăm că și de la un singur om se poate ajunge la proiecte serioase.
[...]
Oamenii care ii dau aripi Bucurestiului

Oamenii care ii dau aripi Bucurestiului

29/02/2016
La finalul anului 2015, SOR a demarat proiectul "Bucurestiul Prinde Aripi", un proiect care are ca obiectiv principal imprietenirea Capitalei Romaniei cu Natura. Iar primul pas a fost montarea de hranitori pentru pasarile salbatice in parcurile din Bucuresti.
[...]
Barza cu trei surori

Barza cu trei surori

07/01/2016
Trei fetițe au reușit să emoționeze întreaga sucursală Iași a SOR, dar și profesorii și studenții de la facultățile de Geografie și Biologie ale Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași - au salvat o barză albă (Ciconia ciconia) de la moarte.
[...]
Cum mi-am petrecut Expeditia Nationala SOR

Cum mi-am petrecut Expeditia Nationala SOR

31/08/2015
Da, titlul sună exact ca titlurile de compunere pe care le făceam când eram elevi. Pentru că în Expediție suntem uneori copii, alteori suntem dascăli, dar de cele mai multe ori suntem așa cum ar trebui: nealterați de internet, de smartphone sau tabletă, suntem atenți la natură, suntem dispuși la munci pe care nu le prestăm acasă. Și da, suntem mai buni.
[...]
Expeditia ghinionistilor

Expeditia ghinionistilor

31/08/2015
2015 este anul în care Tabăra Națională SOR a devenit Expediție Națională. Un an în care am luptat cu soare extrem de puternic, temperaturi peste medie, ghinioane peste ghinioane, mijloace de transport care te lasă atunci când îți e e lumea mai dragă.
[...]
Mic bilant de Expeditie

Mic bilant de Expeditie

31/08/2015
Prima Expediție Națională SOR, cea din 2015, a avut și părți bune și părți mai puțin bune. Am ținut cont de opiniile participanților și am făcut un bilanț al lor.
[...]
« 1 2 3 4 5 »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!