Povesti din SOR

Oamenii Expeditiei Nationale SOR

Oamenii Expeditiei Nationale SOR

31/08/2015
Expediția Națională SOR nu este o acțiune la care poate participa oricine. Se mânâncă de la cazanul unde domnește autoritar Tanti Polea, nu există pizza și hamburgeri.
[...]
Aventuri de biolog roman in Portugalia

Aventuri de biolog roman in Portugalia

30/06/2015
Mai bine de o lună, un biolog român a lucrat într-o rezervaţie naturală din Portugalia.  A făcut de toate: de la monitorizarea de păsări la pompier voluntar, a reuşit să treacă de limita a 300 de specii de păsări văzute, dar cel mai important lucru este că a reuşit să vadă şi să lucreze pentru specii care au dispărut din România: vulturii.
[...]
Custodiile SOR, activitate permanenta

Custodiile SOR, activitate permanenta

26/02/2015
Activitatea din Societatea Ornitologica Romana inseamna mai mult decat proiectele in care SOR se implica si pe care le implementeaza. De la malul Marii Negre la stepele din Dobrogea si pana aproape de Cazanele Dunarii sau la poalele Bucegilor, SOR are responsabilitatea mai multor custodii de arii naturale protejate.
[...]
Monitorizarea satelitara a pasarilor in Romania

Monitorizarea satelitara a pasarilor in Romania

26/02/2015
Monitorizarea pasarilor salbatice din Romania se realizeaza de cativa ani buni si cu ajutorul transmitatoarelor satelitare, nu doar prin metodele clasice. Nu au fost excluse metodele folosite pana acum, dar stiinta a facut posibile noi metode de a studia pasarile. Societatea Ornitologica Romana are deja o „traditie” a folosirii transmitatoarelor satelitare.
[...]
Remember. Jurnalul Taberei SOR 2014

Remember. Jurnalul Taberei SOR 2014

26/02/2015
In fiecare an, jurnalul Taberei Ornitologice a SOR este tinut de acelasi cronicar – doamna Mariana Cuzic. Jurnalul este o recapitulare, pe zile, a activitatilor principale din cele doua locatii ale Taberei Ornitologice SOR. La fel ca si Tabara, jurnalul doamnei Cuzic a devenit o traditie. Anul acesta, nu am reusit sa il mai prindem in editia printata a revistei „Despre Pasari”, asa cum obisnuiam, dar va oferim varianta online a Jurnalului. Textul, impresiile si cuvintele frumoase ii apartin doamnei Mariana Cuzic, careia ii multumim ca an de an contribuie si la organizarea celei mai importante actiuni educative din SOR. Fotografii realizate de Ioana Cretu
[...]
Turcia, bulgarul si ardelenii

Turcia, bulgarul si ardelenii

26/02/2015
La final de octombrie 2013, nu doar pasarile au migrat. Trei biologi de la Societatea Ornitologica Romana au plecat la un training pentru desemnarea Ariilor Marine de Importanta Avifaunistica, la Istanbul, in cadrul proiectului european „Pregatirea bazei pentru inventarul Ariilor de Importanta Avifaunistica Marine de-a lungul coastei de sud a Marii Negre”. Zoltán Benkő si Judit Veres-Szászka au lasat aerul patriarhal al Clujului, iar Emil Todorov a uitat cum arata Piata Universitatii din Bucuresti si au mers sa vada Istanbulul. In randurile de mai jos sunt relatate experientele lor.
[...]
In memoriam Ion Catuneanu

In memoriam Ion Catuneanu

28/01/2015
Pe 30 Decembrie 2014 s-au implinit 110 ani de la nasterea celui care a fost si va ramane, asa cum ii placea sa se prezinte, „Ornitologul Roman ION CATUNEANU”.
[...]
Povestea unui zambet

Povestea unui zambet

28/01/2015
Sunt extrem de putini fotografii romani care au reusit sa surprinda, in natura, o bufnita polara (Bubo scandiacus). Probabil ca din aceasta cauza ne bucura sa va anuntam ca si Razvan Zinica a intrat in acest select club.
[...]
Cel mai calm om din Tabara SOR

Cel mai calm om din Tabara SOR

25/09/2014
Barcile trag la mal una dupa alta si voluntarii de grabesc sa le apuce funiile si sa le lege. Una singura, cea a lui Eugen Petrescu, vine direct spre malul care se umpluse de noroiul calcat de fiecare „taberist” care coborase.
[...]
Cum se realizeaza o Tabara Nationala SOR

Cum se realizeaza o Tabara Nationala SOR

10/09/2014
O Tabara Nationala, doua locatii, 150 de participanti. Cine crede ca e usor, e invitatul nostru sa organizeze un astfel de eveniment. De fapt, pregatirile pentru o noua editie incep din momentul in care s-a terminat precedenta. Si continua... un an de zile, uneori chiar si mai bine de atat.
[...]
« 1 2 3 4 5 »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!