Stiri proiecte

90 de premianti la concursul de identificare de specii

90 de premianti la concursul de identificare de specii

07/06/2018
Pagina quizz.sor.ro a făcut faţă cu greu, ȋn ultima jumătate a lunii mai, numărului de elevi care s-au ȋntrecut ȋn recunoaştere de specii. Testele de identificare din concursul Școli prietenoase cu natura” au fost rezolvate de peste 500 de elevi. Câţiva dintre ei au fost atât de pricepuţi, ȋncât au rezolvat toate testele disponibile și, evident, au obținut rezultate remarcabile.
[...]
Castigatorii concursului de desene Spring Alive

Castigatorii concursului de desene Spring Alive

07/06/2018
242 de elevi din 61 de școli au participat la ediția de anul acesta a concursului de desene Spring Alive. Am primit desene, picturi ȋn acuarelă şi chiar şi lucrări 3D de la elevi de toate vârstele, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Talentul se face ȋnsă remarcat indiferent de vârstă, aşa că am regăsit reproduceri impresionante prin calitatea detaliilor ȋn fiecare dintre categoriile de concurs.
[...]
Calendarul verde al lunii iunie

Calendarul verde al lunii iunie

05/06/2018
Prima recomandare pentru grădinari - mai puțin timp în fața laptopului și mai mult în grădină, dacă doresc să aibă o grădină atrăgătoare atât pentru, ei cât și pentru faună.
[...]
Nu orice randunica e randunica

Nu orice randunica e randunica

11/05/2018
Cine nu a auzit de rândunică sau proverbul francez Cu o rândunică, nu se face primăvară? Este probabil una dintre primele specii cu care facem cunoștință și despre care învățăm că vesteşte primăvara, iernează în Africa, cuibăreşte sub streșinile caselor și are coada bifurcată. Cu timpul, poate observăm că unele exemplare au coada mai lungă decât altele şi cuiburile lor pot fi zărite atât sub streșini, cât și pe balcoane sau chiar și în grajduri. Dar oare de ce?
[...]
Concurs de identificare de specii pentru elevi

Concurs de identificare de specii pentru elevi

09/05/2018
Societatea Ornitologică Română organizează un concurs de identificare specii de păsări, insecte, amfibieni, reptile și mamifere frecvent întâlnite în localități. Lista de specii apare în Anexa Regulamentului Școli Prietenoase cu Natura.
[...]
Cum salvezi un pui de pasare

Cum salvezi un pui de pasare

Anual, mii de pui de pasăre sunt preluați din natură, doar pentru că oamenii nu știu cum să îi salveze. Sunt mici, pufoși, simpatici și par neajutorați, dar de cele mai multe ori le facem mai mult rău decât să îi salvăm. Iar cel mai neinspirat gest, de departe, este să îi luăm acasă.  
[...]
Calendarul verde. Luna mai

Calendarul verde. Luna mai

03/05/2018
Am intrat într-o nouă lună de primăvară, cu temperaturi tot mai ridicate, așadar și ceea ce facem în grădini pentru faună se schimbă ușor, ușor. Nu mai avem hrănitorile, a trecut sezonul amplasării cuiburilor, dar tot mai sunt lucruri de făcut pentru păsări...și nu numai.
[...]
Concurs de desene Spring Alive 2018

Concurs de desene Spring Alive 2018

Ești pasionat de desen? Iubești păsările? SOR dă startul concursului anual de desene Spring Alive. Intră pe site-ul proiectului și vezi detaliile despre tema concursului, apoi consultă regulamentul de mai jos. Cele mai frumoase 20 de desene vor fi publicate pe site-ul oficial SOR, iar câștigătorii vor fi premiați cu tricouri, caiete de lucru și insigne.
[...]
Calendarul verde al lunii aprilie

Calendarul verde al lunii aprilie

02/04/2018
A început luna aprilie, avem tot mai multe de făcut în grădină. Și putem face tot mai multe pentru păsări, pentru fauna din apropierea caselor. Ce facem în aprilie?
[...]
10 martie, Ziua Polenizatorilor

10 martie, Ziua Polenizatorilor

09/03/2018
Ziua Polenizatorilor se celebrează pentru prima dată în acest an din inițiativa Facultății de Științe ale Naturii din Universitatea Eötvös Lóránd Budapesta cu sprijinul mai multor universități și organizații axate pe protecția naturii din Ungaria și România. Scopul este, desigur, atragerea atenției asupra speciilor polenizatoare, asupra factorilor care periclitează existența lor, dar și asupra soluțiilor disponibile.
[...]
« 1 2 3 4 5 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!