Stiri

EuroBirdwatch 2019 la final

EuroBirdwatch 2019 la final

09/10/2019
Primul weekend din octombrie ne-a prins, cum altfel, dacă nu cu ochii pe cer, după păsări! Aproape 200 de oameni din toată țara au luat parte la cel mai mare eveniment la nivel european de observare a păsărilor sălbatice în migrația de toamnă – EuroBirdwatch 2019.
[...]
Oameni si pasari la Agigea

Oameni si pasari la Agigea

09/10/2019
Ne-am strâns 50 de oameni la Maratonul Ornitologic de la Agigea, păsărari din București, din Iași, Constanța sau Cluj. Iar curtea de la Stațiunea Biologică de Cercetări Marine Agigea a fost totuși încăpătoare pentru oameni și mașini.
[...]
Birdwatch in cariera

Birdwatch in cariera

01/10/2019
În 26 și 27 septembrie am fost profesori de ornitologie și natură într-o „sală de clasă” mai aparte. Ne-am întâlnit cu copii din județul Hunedoara în cariera de calcar de la Băița, administrată de Heidelberg Cement România, ca să povestim despre păsări, migrație și provocările acesteia, precum și despre importanța renaturării cât mai aproape de stadiul inițial al carierelor inactive, ca potențial habitat pentru păsările sălbatice migratoare.
[...]
EOU 2019 la final

EOU 2019 la final

30/09/2019
A trecut o lună de la încheierea celui de-al 12 Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa, EOU, organizat la Cluj de către Universitatea Babeș-Bolyai – Facultatea de Biologie și Geologie, în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” și Societatea Ornitologică Română. Congresul EOU a reunit, între 26 și 30 august 2019, aproape 400 de participanți din 37 de țări, de pe 6 continente.
[...]
Euro BirdWatch 2019

Euro BirdWatch 2019

30/09/2019
Dacă este octombrie, atunci este Euro Birdwatch! A devenit deja o tradiție și în România să ieșim în primul weekend din octombrie să observăm migrația păsărilor. O tradiție care la nivel european a ajuns la cea de-a 26 ediție. Cel mai mare eveniment de observare a păsărilor sălbatice în migrație este organizat de BirdLife International, iar anul acesta este coordonat de partenerul din Slovacia.
[...]
Big Day 2019, maraton ornitologic in Dobrogea

Big Day 2019, maraton ornitologic in Dobrogea

17/09/2019
Cei mai împătimiți birdwatcheri din România se strâng în primul weekend din octombrie la Agigea, pentru un maraton ornitologic. SOR organizează alături de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași un eveniment de tipul „Big Day” – cine vede cele mai multe specii diferite de păsări sălbatice. Participanții au la dispoziție 24 de ore, într-o arie desemnată de organizatori, pentru a înregistra tot ce zboară, de la pelicani la sticleți, de la pițigoi la bufnițe.
[...]
Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Mai devreme sau mai tarziu, in aceasta perioada a anului, e foarte posibil sa gasiti un pui de pasare pe sol, mai ales daca sunteti genul de persoana care prefera plimbarile in natura, sau chiar numai in parcuri. Veti avea de luat o decizie care ii poate schimba viata pasarii: il luati acasa sau il lasati acolo, pe cont propriu. De cele mai multe ori este mai bine sa nu va amestecati si sa lasati lucrurile asa cum sunt, mai ales daca puiul gasit e intr-o faza mai inaintata de dezvoltare (are pene in crestere). Parintii puiului fac o treaba mai buna decat ar putea face orice om care adopta un pui de pasare salbatica.
[...]
Scoala de vara SOR Grow Wild in al doilea sezon

Scoala de vara SOR Grow Wild in al doilea sezon

21/08/2019
A trecut al doilea sezon al Școlii de Vară „Grow Wild” SOR la Cluj și asta nu a făcut decât să ne confirme ceea ce știam de la prima ediție: copiilor le place în aer liber. Și cu cât contactul lor cu natura are loc mai repede și este mai de durată, cu atât cresc șansele ca ei să devină adulți cărora să le pese și să acționeze în sprijinul biodiversității. Exact acest lucru ne-a motivat să organizăm acest tip de activitate.
[...]
Birdwatching cu SOR la Marele Picnic ShortsUP

Birdwatching cu SOR la Marele Picnic ShortsUP

31/07/2019
La invitația organizatorilor de la ShortsUP, în acest sfârșit de săptămână am ieșit la birdwatching, pe domeniul Mogoșoaia. Se știe că ne place natura și cu atât mai mult ne plac evenimentele care au loc în aer liber, cu respect pentru faună și floră.  
[...]
Noaptea Privighetorilor la Bucuresti

Noaptea Privighetorilor la Bucuresti

27/06/2019
Am încheiat evenimentele Noaptea Privighetorilor la București, în iunie, la Gradina Botanică „D. Brândză”. Ne-au fost alături partenerii noștri de la Lidl România și peste 1.500 de iubitori de natură, păsări și muzică clasică.
[...]
« 1 2 3 4 5 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!