Share

Zăganu sprijină păsările cântătoare

Fără să știe, păsările cântătoare din București au ajuns sub protecția... Zăganului. Nu vorbim despre Adonis, vulturul bărbos care a vizitat România de două ori anul acesta, ci despre marca de bere.

Fabrica de Bere Bună, societatea care produce berea Zăganu, a decis să sponsorizeze o parte din proiectul „Bucureștiul prinde Aripi”, proiect care are ca scop împrietenirea capitalei cu păsările sălbatice.

În cadrul acestui proiect, SOR a amplasat 9 panouri informative, 30 de hrănitori mari pentru păsări și 100 de cuiburi artificiale în marile parcuri din București. Toate hrănitorile sunt alimentate de voluntari cu semințe de floarea soarelui crude. Este hrana ideală pe timp de iarnă pentru păsări.

Dat fiind ritmul rapid în care se consumă semințele, sponsorizarea este mai mult decât binevenită. Noi estimasem că vom avea nevoie de 1,5 tone pentru toată iarna, dar sigur vom depăși cantitatea. De aceea, banii care au intrat deja în conturile SOR vor fi folosiți pentru reaprovizionare.

De altfel, cei de la Zăganu nu sunt la primul contact cu SOR anul acesta. La aniversarea a trei ani de existență a berii pe piață a fost scoasă o ediție aniversară cu numele Adonis, singurul zăgan care a ajuns în România după 83 de ani.

În concluzie, mulțumiri ornitologilor care au băut bere Zăganu, o parte din bani ajung înapoi la păsări.

Dacă ți-a plăcut, distribuie