Share

Spring Alive

Spring Alive este un proiect internațional, menit să stârnească interesul copiilor față de natură și conservarea păsărilor migratoare, şi de asemenea să-i încurajeze să acționeze în sprijinul păsărilor și a altor animale sălbatice, precum și să participe la evenimente organizate de partenerii BirdLife.

Prin postarea pe site-ul www.springalive.net a primelor observaţii de rândunică, barză albă, cuc, drepnea neagră și prigorie, copiii din Europa, Asia Centrală și Africa pot crea o hartă în timp real a deplasărilor incredibile pe care aceste păsări le fac în fiecare an.

Spring Alive reunește copii, profesorii și familiile lor în demersul înregistrării primelor lor observaţii ale acestor cinci specii de păsări migratoare, ușor de recunoscut: rândunica, barza albă, cucul, drepneaua neagră și prigoria.

Prin postarea observațiilor pe site-ul Spring Alive, vor ajuta la crearea unei hărți în timp real a sosirii treptate a primăverii.

În fiecare an, primăvara începe cu câteva apariţii timpurii în țările calde, care sunt afișate sub forma unor petice de culoare portocaliu deschis pe harta Spring Alive.

Pe parcursul următoarelor luni, ca rezultat al mai multor observații, culoarea  răspândirii acestor specii se va întinde şi intensifica, până când toate țările în care aceste păsări se reproduc vor deveni de un roșu aprins.

Spring Alive a început în anul 2006 ca un proiect european, care s-a răspândit curând în Asia Centrală. În 2010, Spring Alive a fost extins şi în Africa, unde începând cu luna septembrie copiii urmăresc întoarcerea acelorași cinci specii din locurile lor de reproducere din Europa și Asia.

Crearea unei asemenea hărți este una dintre activitățile de bază, dar Spring Alive implică mai multe evenimente, menite a atrage  copii, școlile și întreaga comunitate în conservarea păsărilor migratoare, și să-i încurajeze să sprijine partenerii BirdLife locali.

Spring Alive este organizat de OTOP, partenerul BirdLife din Polonia, în numele grupului BirdLife. Grupurile de conservare a faunei sălbatice, profesorii și alte persoane care doresc să se implice în activitățile Spring Alive pot să o contacteze pe Karolina Kalinowska, Coordonatorul Internațional al proiectului, la adresa de mail  karolina.kalinowska@otop.org.pl.

TOATE DATELE DESPRE PROIECT POT FI OBTINUTE AICI

Dacă ți-a plăcut, distribuie