Share

Uite Barza!

Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Fiind o specie protejată, primul pas pentru a o ajuta eficient este de a ști câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor.

De AICI puteti descărca versiunea de aplicatie pentru Android (Necesită Android 5.0 sau o versiune ulterioară)

De AICI puteti descărca versiunea de aplicatie pentru iOS. (Necesită iOS 8.0 sau o versiune ulterioară)

Este, totodată, și primul proiect bazat pe o procedură „citizen science”, adică datele sunt colectate cu ajutorul voluntarilor, al tuturor celor care doresc să se implice în acest proiect.

Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România.

Prin parteneriatul stabilit, SOR și ENEL își propun să îmbunătățească cunoștințele cu privire la efectivul cuibăritor al speciei în România. De asemenea,  dorim ca pe termen lung să fie implementate măsuri eficiente de protecție, cum ar fi instalarea de suporturi pentru cuiburi acolo unde este necesar, atât pentru protejarea păsărilor cât și a rețelei electrice.

În caz că aveți probleme în folosirea aplicației, puteți trimite un mail la adresa berze (at) sor.ro

Acest proiect este implementat cu ajutorul Enel Romania.​

Dacă ți-a plăcut, distribuie