Share

It is time!

Presiunea pe care o punem asupra planetei noastre este enormă și cel puțin un milion de specii sunt în prezent în pericol de dispariție. A sosit timpul pentru acțiune. Prin colaborare cu BirdLife International, dorim sprijinirea activităților legate de climă și biodiversitate prin crearea Consiliului Tinerilor Lideri BirdLife International.

It’s time este un proiect în parteneriat cu BirdLife International, BirdLife Malta, Societatea Poloneză pentru Protecția Păsărilor și Station Europe, prin care dorim să punem bazele Consiliului Tinerilor Lideri ai BirdLife International. Acest consiliu va avea ca obiective sprijinirea acțiunilor realizate de către partenerii BirdLife în ceea ce privește prevenirea schimbărilor climatice și declinul biodiversității.

Proiectul a început în noiembrie 2021 și s-a încheiat în decembrie 2023. Aceasta fiind perioada de formare și inițiere a Consiliului Tinerilor Lideri ai BirdLife International și este finanțat prin programul Erasmus+.

Schimbările climatice și declinul biodiversității nu sunt prezente doar în România. Acestea sunt probleme globale și pentru a le limita în mod eficient eficient, trebuie să acționăm împreună, motiv pentru care cooperăm strâns și cu organizații din alte țări în acest domeniu.

Educarea copiilor și adolescenților pentru a-și dezvolta cunoștințe și abilități legate de protecția naturii este extrem de importantă în lupta împotriva crizei climatice. Tinerii sunt viitorul, dar valorile și prioritățile lor nu sunt adesea luate în considerare în procesele de luare a deciziilor. A sosit momentul să dăm voce tinerilor în această problemă. Scopul proiectului It’s Time! este de a crea o comunitate internațională de tineri pentru care natura este o valoare în sine și de a facilita astfel cooperarea globală între tinerii din diferite țări și regiuni. Activitățile planificate includ  desfășurarea de programe de formare pentru tineri activiști pentru a-și dezvolta abilitățile și capacitatea de a introduce în societate schimbări pentru protecția naturii.

Jane Goodall, cunoscuta antropoloagă și considerată cea mai mare expertă în cimpanzei, spunea adesea că tinerii îi dau speranță. Vrem să le oferim instrumentele și oportunitățile pentru a deveni mai mult decât o speranță.decembrie

Documente importante:

  • Regulament preliminar al Consiliului Tinerilor Lideri/Lideri BirdLife International, a cărui versiune finală va fi creată și adoptată de Consiliul format (Descarcă documentul aici)
  • Broșura voluntarului
Este important ca tinerii să se implice în problematica pierderilor biodiversități deoarece persoanele tinere iau inițiativa mai ușor și sunt mai deschise la idei noi de combatere a problemelor.
Alexandra
Voluntar
Problematica schimbărilor climatice implică toată populația globului. Cu toate acestea, tinerii, care intră în contact cu diverse idei preluate din universul digital, reprezintă soluția problemelor ce țin de salvarea planetei. Aceștia au un program mult mai flexibil decât adulții cu locuri de muncă stricte, însă sunt expuși multitudinii de informații, preluând doar ce consideră să fie adevărat dintre toate. Astfel, ei sunt creativi și inovativi, având surse de informare sigure la îndemână pe care le folosesc în rezolvarea problemelor climatice.
Ana
Voluntar

Parteneri

Proiect finanțat de:

Dacă ți-a plăcut, distribuie