Rezultate
Proiectul It’s time a facilitat întâlnirea tinerilor din numeroase țări, voluntari ai organizațiilor partenere BirdLife.
Pentru început, în 2022, cu ocazia organizării Congresului Mondial al BirdLife la Cambridge, tineri reprezentând 19 țări au participat la workshop-uri care au pus bazele acestei inițiative, Consilul tinerilor BirdLife,
Societatea Ornitologică Română, partener BirdLife, a fost reprezentată de 2 tineri, aleși din cei 16 tineri care și-au exprimat dorința de a deveni mai activi și mai vocali pentru protecția naturii.
Următoarea întâlnire a fost organizată în România, la Smida, iar tinerii voluntari au discutat și planificat activități și mijloace prin care care subiecte legate de conservarea speciilor și habitatelor pot ajunge mai rapid la generațiile tinere. S-a discutat și despre felul în care prespectiva tinerei generații poate fi integrată în n guvernanța, comunicarea și metodele de advocacy ale BirdLife.
În cadrul proiectului s-au stabilit trei niveluri de implicare:
Rețele locale de tineri: Aceste rețele se vor implica în activități locale de conservare, inclusiv voluntariat, evenimente de observare a păsărilor, campanii de comunicare și advocacy.
Reprezentanți naționali: nominalizați de către partenerii BirdLife, acești tineri vor conduce crearea rețelelor locale de tineri și se vor conecta la nivel global la acțiuni de conservare la nivel regional.
Consiliul tinerilor BirdLife: Cu doi tineri reprezentând fiecare regiune, Consiliul tinerilor BirdLife va împărtăși recomandările lor cu BirdLife International pentru a spori angajamentul BirdLife cu tinerii și pentru a se asigura că vocea lor este inclusă în activitatea de conservare a organizației.
Următorul pas este continuarea dezvoltării angajamentului asumat prin proiect. Împreună cu partenerii de proiect și tinerii lideri, ne vom concentra pe construirea bazelor grupului de reprezentanți naționali.