Sunt sunete pe care le prețuim toată viața: primul gângurit, prima piesă pe care ai dansat cu persoana iubită, cântecele păsărilor din grădina copilăriei. Ne emoționează, pentru că ne amintesc de oameni dragi, de clipe dragi. Pe cele mai multe le putem recrea doar din amintiri, dar unele continuă să ne însoțească și să ne bucure. Sunt multe păsări care rămân alături de noi în fiecare iarnă, dar ca să treacă cu bine peste lunile reci au din ce în ce mai multă nevoie de ajutor. Ca păsările să nu rămână doar o amintire, e nevoie să le protejăm împreună.

Vreau să donez

În sezonul rece, păsările au nevoie de noi la fel de mult pe cât avem noi nevoie de sunetele lor. Atâta vreme cât vor găsi hrană, locuri de cuibărit și adăpost în pădurile și parcurile noastre, și noi ne vom bucura de sunetele lor în continuare. Mierlele, ciocănitorile de grădini, pițigoii și cintezele sunt câteva din păsările care au nevoie de semințe, fructe și de adăpost, iar cu ajutorul tău, putem să ne asigurăm că rămân alături de noi.

Donează în fiecare lună 50 de lei și până iarna viitoare vom putea planta de cinci ori mai mulți arbori și arbuști față de câte hrănitori am instalat în parcuri până acum. În câțiva ani roadele lor vor hrăni păsările care ne încântă cu sunetele lor, iar frunzișul lor ne va da aer curat.

Cu ajutorul tău aducem natura acasă. Pentru tine și pentru cei pe care-i iubești.

Donația o poți realiza și printr-un transfer bancar.

Datele necesare pentru transfer sunt:

SOCIETATEA ORNITOLOGICĂ ROMÂNĂ

CIF 5272804

Cont RO92RNCB0092026616360001

În anotimpul cald păsările găsesc mai ușor hrană, dar odată cu venirea frigului, aceste resurse devin din ce în ce mai greu accesibile. Mai rău pentru păsări, la temperaturi extrem de scăzute, menținerea temperaturii corpului necesită multă energie. Amplasarea de hrănitori în sezonul rece înseamnă protejarea păsărilor sălbatice, iar cu ajutorul vostru, păsările vor fi ocrotite și vor rămâne alături de noi toți. În parcurile de lângă noi, în copacii din fața caselor noastre, în viitoarele amintiri.

Cu o donație lunară de 40 de lei putem să ne asigurăm că fiecare hrănitoare din parc are suficiente semințe pentru păsările care o vor vizita iarna aceasta.

Ajută-ne să păstrăm sunetele naturii vii. Și păsările vor continua să ne ofere tuturor amintiri dragi.

Îți mulțumim pentru implicare!

De peste 30 de ani protejăm păsările și ecosistemele din România, iar în toți anii aceștia am văzut cum misiunea noastră trece dincolo de biologie. Pentru noi, la SOR, e vital să protejăm păsările pentru că sunt o parte importantă din ecosistem, cât și pentru că ele sunt o parte importantă din identitatea noastră. Facem eforturi pentru a proteja bunăstarea păsărilor, a ecosistemelor și starea noastră de bine.