Share

Pasărea Anului

Ideea proiectului Pasărea Anului ne-a venit căutând modalități prin care să implicăm mai mult publicul în activitățile noastre de conștientizare. Am considerat că oamenii vor urmări cu mai mare interes informațiile despre o anumită specie, dacă sunt implicați în alegerea ei ca pasăre reprezentativă pentru un întreg an.

O dată aleasă, specia este actor principal al unor materiale informative dedicate, al unor postere educative și concursuri de desen în proiectul Școli Prietenoase cu Natura, apare pe cardul de membru SOR din acel an și în numeroase postări pe Facebook și Instagram. Și în timp, portofoliul Păsării Anului se va diversifica. Anul 2020 ar fi trebuit să marcheze debutul unei colaborări cu câteva dintre principalele muzee de științele naturii din țară, însă limitările aduse de pandemia de COVID-19 au întârziat cu un singur an, sperăm noi, această activitate.

În 2018 am avut o primă ediție, în care, publicul a trebuit să aleagă Pasărea Anului 2019 între 5 specii de păsări sălbatice comune, ușor de recunoscut. În acel an, cucuveaua a câștigat competiția cu mierla, sfrânciocul roșiatic, vânturelul roșu și pupăza. De atunci ne-am propus să supunem atenției și votului publicului și specii comune, cunoscute sau mai puțin cunoscute, precum și specii mai rare, dar toate având o poveste care să ne vorbească despre mai mult decât o simplă pasăre.

Am vrea să transformăm Pasărea Anului într-un ambasador, un purtător de cuvânt prin intermediul căruia natura să ne trimită un raport anual despre starea ei generală. Iar noi să luăm aminte și să ne comportăm mai prietenos cu ea.

Fiți alături de noi în fiecare an, în cea mai elegantă și echilibrată campanie electorală! Indiferent cine iese învingător, cu toții vom fi mai câștigați.

Dacă ți-a plăcut, distribuie