Share

România Prinde Aripi

“În 1945 se credea că a crea rezervații și parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o opțiune. Acum, nici măcar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la țară ar trebui puse la dispoziția animalelor sălbatice. Grădinile din suburbii, gardurile vii de la drum... toate trebuie folosite" - David Attenborough.

Mare parte din păsările cântătoare sunt insectivore. Mănâncă de la țânțari la omizi, vara și primăvara, în toamnă se hrănesc cu fructe, iar iarna au nevoie de semințe. Dacă nu se hranește, un pițigoi albastru poate pierde și 33% din masa corporală pe timp de iarnă. Acum e timpul să ajutăm păsările cântătoare, iar prin gesturi mici, poți aduce natura în pragul casei tale.

“România Prinde Aripi” este proiectul prin care SOR își propune să implice publicul larg în cele mai simple și mai eficiente măsuri de conservare pentru păsările sălbatice: amplasarea de cuiburi artificiale și de hrănitori. De la parc la parc, de la un simplu pervaz de fereastră de bloc la gradinile de la țară, România poate fi mult mai prietenoasă cu mediul și cu păsările sălbatice. Ne propunem să aducem Natura acasă.

Scopul nostru este să avem cel puțin o hrănitoare în fiecare din parcurile mari din România, de aceea proiectul începe cu parcurile din București. A continuat cu alte 3 orașe (Cluj, Bistrița, Slănic Moldova), iar în 2017 se adaugă alte 10 orașe pe listă. Iarnă de iarnă, cu ajutorul voluntarilor vom aproviziona hrănitorile la care păsările vin pentru a rezista anotimpului rece, iar oamenii pot veni să afle care este fauna care îi înconjoară.

Cu ajutorul sponsorizărilor, al donațiilor și al voluntarilor, România Prinde Aripi.

Dacă ți-a plăcut, distribuie