Share

România Prinde Aripi

“În 1945 se credea că a crea rezervații și parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o opțiune. Acum, nici măcar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la țară ar trebui puse la dispoziția animalelor sălbatice. Grădinile din suburbii, gardurile vii de la drum... toate trebuie folosite" - David Attenborough.

Păsările sălbatice nu au același regim alimentar ca oamenii. Nu mănâncă ,,sănătos”, nu au diete și regimuri, ci mănâncă în funcție de necesități.

Pițigoii sunt iubitori de slănină și osânză, la fel ca ciocănitorile. Pițigoii chiar nu mănâncă salate, ci atacă și cămările gospodinelor care lasă cârnații și slănina la rece. Mierlele mănâncă cu placere mere putrezite sau atinse de ger.

Nu sunt multe reguli în organizarea hranei pentru păsări. Trebuie să fie naturală, nu semipreparată, și să aibă un aport nutritiv mare.

Cele mai indicate alimente de la hrănitori sunt: semințele de floarea-soarelui (crude – NU prăjite și sărate), miezul de nucă, grau, orez fiert, mei…. etc.

Cel mai simplu este să ajutați păsările cu o hrănitoare montată în grădina casei, în curte sau la balconul sau geamul apartamentului.