Share

România Prinde Aripi

“În 1945 se credea că a crea rezervații și parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o opțiune. Acum, nici măcar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la țară ar trebui puse la dispoziția animalelor sălbatice. Grădinile din suburbii, gardurile vii de la drum... toate trebuie folosite" - David Attenborough.

Pentru acest proiect, SOR contează pe voi toți. De la un simplu școlar, la un profesor de biologie sau la un manager de firmă. Ne pot ajuta pensionarii care își plimbă nepoții prin parc, liceenii și studenții, cei care ies să alerge în parcuri și orice alt iubitor al naturii.

Nu putem acoperi din primele luni întreaga țara cu acțiunile noastre. Dar o puteți face voi. Cel mai simplu mod: cumpărați sau amenajați o hrănitoare, amplasați-o în apropierea casei și alimentați-o constant cu semințe. Veți avea companioni veseli la cafeaua de dimineață.

Vedeți ce specii vin la hrănitoare și învățați să le oferiți hrana de care au nevoie. Unele păsări sunt granivore, altele preferă semințele de floarea-soarelui, unele se bat pe miezul de nucă, iar altele se mulțumesc și cu mere, indiferent dacă sunt stricate sau nu.

Faceți poze cu păsările de la hrănitoare și trimiteți-le la noi, le vom publica pe pagina noastra de Facebook și îi vom convinge și pe alții să se implice cu noi hrănitori.

Convingeți-vă managerul de la firmă să amplasați o hrănitoare și să amenajați spațiul verde din apropiere pentru a fi cat mai prietenos cu mediul și cu păsările. Vă punem la dispoziție experiența noastră, iar donațiile din partea firmelor sunt folosite pentru a confecționa și amplasa noi hrănitori în spații (parcuri, gradini etc.).

Donați! Ne puteți sprijini cu o donație în conturile SOR.