Știrile proiectului
30 martie 2020
5 tone de semințe au consumat păsările din marile parcuri în această iarnă
• Păsările din marile parcuri din România au consumat în lunile de iarnă aproximativ 5.000 de kilograme de semințe. • Aproape 800 de elevi au participat la prezentări despre hrănirea păsărilor și au aflat cum se construiește corect un cuib artificial. • Peste 350 de cuiburi artificiale au fost igienizate cu ajutorul voluntarilor în sezonul 2019-2020.
10 decembrie 2019
Fotografiază și SOR te premiază!
Societatea Ornitologică Română vă invită la Concurs Foto la Hrănitoare. Frigul și zăpada au sosit, nu mai este mult până la vacanța de iarnă, așa că ne-am gândit să vă punem la treabă.
18 aprilie 2019
Avem panouri noi în proiectul România Prinde Aripi
Timișoara este primul oraș în care SOR a montat un nou tip de panou informativ – unul care să fie și jucărie și să le aducă și informații despre păsări copiilor care trec pe lângă el.
6 martie 2019
Peste 5 tone de hrană pentru păsările din parcuri, iarna asta
Fauna urbană a ieșit cu bine dintr-un nou sezon rece, urmare a unui proiect al Societății Ornitologice Române (SOR) – proiectul România Prinde Aripi. Beneficiarii proiectului sunt peste 20 de specii de păsări și mamifere din parcurile mari ale României, de la pițigoi albaștri la rațe mari și veverițe.
28 februarie 2019
Ciuful de pădure, mascota buzoiană
Ciufii de pădure (Asio otus) au devenit vedete la Buzău pe 16 februarie 2019. A fost o zi de sâmbătă în care 200 de persoane au luat parte la o vânătoare de comori.
25 decembrie 2018
Patru parcuri și o ninsoare
Sâmbată, 15 decembrie, SOR a invitat bucureștenii la patru tururi ornitologice în parcurile mari ale orașului. Grade puține în termometru, prima zăpadă ceva mai serioasă din actuala iarnă și un vânt care făcea din frig lamă de cuțit. Credeți că vremea ne-a fost potrivnică? Dimpotrivă, ninsoarea a oferit un superb decor de iarnă.
29 noiembrie 2018
România are Aripi
Din 2016, SOR a amplasat, întreținut și aprovizionat cu semințe peste 45 de hrănitori din marile parcuri ale Capitalei și din alte 10 orașe. Din 2016, SOR a montat sute de cuiburi artificiale, pentru a asigura condiții de cuibărit pentru păsările cântătoare din parcuri. Am montat zeci de panouri informative cu speciile de păsări care se găsesc în parcuri.
4 mai 2018
Cum salvezi un pui de pasare
Anual, mii de pui de pasăre sunt preluați din natură, doar pentru că oamenii nu știu cum să îi salveze. Sunt mici, pufoși, simpatici și par neajutorați, dar de cele mai multe ori le facem mai mult rău decât să îi salvăm. Iar cel mai neinspirat gest, de departe, este să îi luăm acasă.
30 martie 2017
România Prinde Aripi, faza pe cuiburi
Proiectul nostru, Romania Prinde Aripi, intra intr-o noua faza, cea a cuibaritului. De la inceputul lunii martie, am oprit hranirea păsărilor sălbatice din parcuri.
6 martie 2017
Peste 3 tone de hrană consumate de fauna urbană iarna aceasta
Fauna urbană din România iese cu bine din iarnă. Peste 3.000 de kilograme de hrană au ajuns la păsările și veverițele din parcurile a 14 orașe.
11 ianuarie 2017
Iarnă grea. Tone de semințe consumate de păsări în parcuri
1,5 tone de semințe de floarea soarelui, atât au consumat păsările din marile parcuri bucureștene în numai două luni de la reinstalarea hrănitorilor Societății Ornitologice Române.
19 decembrie 2016
Zăganu sprijină păsările cântătoare
Fără să știe, păsările cântătoare din București au ajuns sub protecția... Zăganului. Nu vorbim despre Adonis, vulturul bărbos care a vizitat România de două ori anul acesta, ci despre marca de bere.
28 noiembrie 2016
Revin hrănitorile în București
Societatea Ornitologică Română a reluat programul de protejare a păsărilor sălbatice din București și a reinstalat cele 30 de hrănitori pentru sezonul rece.
30 mai 2016
Panouri informative cu păsări în marile parcuri bucurestene
SOR a derulat o nouă etapă a proiectului „Bucureștiul prinde Aripi” și a instalat nouă mari panouri informative în cele mai mari parcuri publice din Capitală.
24 martie 2016
Puterea unui om
De câteva luni de zile lucrăm pentru un proiect care aduce păsările mult mai aproape de populația urbană. Am amplasat hrănitori în marile parcuri din București pe timp de iarnă. Am amplasat cuiburi artificiale pentru păsările din București și în scurt timp vom avea și panourile informative, prin care le arătăm oamenilor speciile cu care […]
24 martie 2016
Prima Casă pentru păsări cântătoare în București
Societatea Ornitologică Română a demarat programul „Prima Casă pentru păsări cântătoare”. Este vorba despre a doua acțiune a proiectului „Bucureștiul prinde Aripi” – amplasarea a 100 de cuiburi artificiale pentru păsările cântătoare din parcurile mari ale Capitalei.
29 februarie 2016
Oamenii care îi dau aripi Bucureștiului
La finalul anului 2015, ȘOR a demarat proiectul "Bucureștiul Prinde Aripi", un proiect care are ca obiectiv principal împrietenirea Capitalei României cu Natură. Iar primul pas a fost montarea de hrănitori pentru păsările sălbatice în parcurile din București.
28 ianuarie 2016
Căutam voluntari pentru hrănitorile din București
Am demarat proiectul Bucurestiul Prinde Aripi si instalam hranitori pentru pasarile salbatice in cele mai mari parcuri din Bucuresti. Dar acest proiect nu este doar al nostru, este un proiect pentru pasari si, mai ales, pentru bucuresteni.
22 ianuarie 2016
Capitala Prinde Aripi
Bucureștiul va deveni Capitala de Iarnă a Păsărilor Sălbatice, în urma unui proiect demarat joi, 21 ianuarie, de Societatea Ornitologică Română. În mai puțin de o lună, parcurile mari din București vor avea hrănitori pentru speciile de păsări sălbatice care iernează aici. În total, vor fi instalate 30 de hrănitori, cel mai mare număr existent într-un oraș din țară.