Share

Panouri informative cu păsări în marile parcuri bucurestene

SOR a derulat o nouă etapă a proiectului „Bucureștiul prinde Aripi” și a instalat nouă mari panouri informative în cele mai mari parcuri publice din Capitală.

Panourile amplasate de personalul SOR implicat în proiect prezintă cele mai întâlnite specii din parcurile și grădinile oamenilor. Se pornește de la cea mai mare dintre păsările pe care le vedem – cioara de semănătură – și se ajunge la mai multe specii de pițigoi, sticleți și alte specii de păsări comune.

„Noi credem că era nevoie de astfel de panouri informative. Este foarte simplu acum pentru orice bunic să îi explice nepotului ce pasăre au văzut – cu denumire populară și științifică, cu amănunte despre ea. Toate sunt la îndemâna bucureștenilor acum”, a spus Valentin Marin, managerul proiectului.

Panourile cu informații și desene ale speciilor se găsesc în Parcul Herăstru (Intrarea Charles de Gaulle, Intrarea Arcul de Triumf, Debarcader), în Cișmigiu (Intrarea Principală, Intrarea Schitu Măgureanu), în Parcul Carol (Intrarea principală, Intrarea Strada Frigului) și Parcul Tineretului (Intrarea Șincai, Fântâna Arteziană).

Panourile sunt realizate cu fonduri SOR și de la partenerii proiectului – postul TV Viasat Nature și firma LuConsult Team, și au fost amplasate cu aprobarea și concursul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). În cadrul proiectului SOR a amplasat 30 de hrănitori de iarnă pentru păsările sălbatice, 100 de cuiburi artificiale și acum aceste 9 panouri. Mare parte dintre hrănitori au fost deja scoase și vor reveni în parcuri din luna noiembrie. Hrănitorile au fost alimentate de voluntarii SOR.

Dacă ți-a plăcut, distribuie