ȘTIRI PROIECT România Prinde Aripi
Panouri informative cu păsări în marile parcuri bucurestene
30 mai 2016
SOR a derulat o nouă etapă a proiectului „Bucureștiul prinde Aripi” și a instalat nouă mari panouri informative în cele mai mari parcuri publice din Capitală.
Panourile amplasate de personalul SOR implicat în proiect prezintă cele mai întâlnite specii din parcurile și grădinile oamenilor. Se pornește de la cea mai mare dintre păsările pe care le vedem – cioara de semănătură – și se ajunge la mai multe specii de pițigoi, sticleți și alte specii de păsări comune.
„Noi credem că era nevoie de astfel de panouri informative. Este foarte simplu acum pentru orice bunic să îi explice nepotului ce pasăre au văzut – cu denumire populară și științifică, cu amănunte despre ea. Toate sunt la îndemâna bucureștenilor acum”, a spus Valentin Marin, managerul proiectului.
Panourile cu informații și desene ale speciilor se găsesc în Parcul Herăstru (Intrarea Charles de Gaulle, Intrarea Arcul de Triumf, Debarcader), în Cișmigiu (Intrarea Principală, Intrarea Schitu Măgureanu), în Parcul Carol (Intrarea principală, Intrarea Strada Frigului) și Parcul Tineretului (Intrarea Șincai, Fântâna Arteziană).
Panourile sunt realizate cu fonduri SOR și de la partenerii proiectului – postul TV Viasat Nature și firma LuConsult Team, și au fost amplasate cu aprobarea și concursul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). În cadrul proiectului SOR a amplasat 30 de hrănitori de iarnă pentru păsările sălbatice, 100 de cuiburi artificiale și acum aceste 9 panouri. Mare parte dintre hrănitori au fost deja scoase și vor reveni în parcuri din luna noiembrie. Hrănitorile au fost alimentate de voluntarii SOR.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.