Share

Despre SOR

Societatea Ornitologică Română (SOR) este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care derulează activități pentru protecția păsărilor și naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe bază de donații și proiecte.

Are răspândire națională în România prin sucursale și grupuri școlare. Din 1997 este partener al BirdLife International – o rețea mondială care cuprinde peste 115 organizații naționale pentru conservarea păsărilor și a naturii.

Activitatea SOR se desfășoară în cele două birouri din București și Cluj-Napoca, cu sprijinul sucursalelor. Având acoperire națională, SOR este solicitată pentru a oferi consultanță la nivel local, regional și național în domeniul protecției păsărilor. Desfășoară o semnificativă activitate de advocacy pe lângă guvern și reprezentanții săi din teritoriu pentru respectarea și aplicarea legislației naționale de mediu și alinierea cu cea a Uniunii Europene.

Birourile SOR din București și Cluj-Napoca, prin activitatea proprie, dar și prin proiecte în care implică rețeaua de profesori și voluntari desfășoară o intensă activitate de conștientizare a publicului asupra importanței și valorii capitalului natural (păsări și habitate) pe care îl are țara noastră. Activitatea în cadrul instituțiilor de învățământ  cuprinde diverse prezentări, ateliere și  ieșiri demonstrative în teren. O reușită deosebită o reprezintă publicarea a celor două  ghiduri de identificare a păsărilor în limba română (traducere și adaptare a textului) pentru identificarea și recunoașterea speciilor de păsări prezente în avifauna de la noi și nu numai.

Nu în ultimul rand, parteneriatul cu organizația mondială BirdLife International oferă Societății Ornitologice Române posibilitatea de a-și circumscrie activitatea și strategia în contextul european și internațional spre același tel comun: conservarea păsărilor și a resurselor naturale.

Dacă ți-a plăcut, distribuie