Share

Fotografiază și SOR te premiază!

Societatea Ornitologică Română vă invită la Concurs Foto la Hrănitoare. Frigul și zăpada au sosit, nu mai este mult până la vacanța de iarnă, așa că ne-am gândit să vă punem la treabă.

Foto: Cristina Zaman

Voi fotografiați păsările sălbatice care vizitează hrănitorile și ne trimiteți fotografiile, iar noi le vom selecta și posta într-un album dedicat, pe pagina de Facebook SOR Cluj, urmând ca primele trei fotografii cu cele mai multe aprecieri să fie premiate.

Dorim să vă aducem mai aproape de natură și de păsări, chiar și numai prin intermediul obiectivului foto. Va fi un bun motiv să vă reamintiți sau să învățați ce hrană este recomandată pentru păsări iarna și ce fel de hrănitori pot fi folosite. Dacă nu aveți hrănitoare puteți să achiziționați una chiar de la noi (http://bit.ly/ModeleHrănitori), să o construiți singuri sau să folosiți hrănitorile amplasate în orașe.

 Regulamentul concursului

Concursul se desfășoară între 10 decembrie 2019 și 3 februarie 2020, la nivel național. Fiecare participant poate trimite maxim 2 fotografii. Fotografiile vor fi selectate în funcție de calitate și conținut. Nu se vor accepta fotografii cu hrana neadecvată, cu hrănitori incorect confecționate sau amplasate. Mare atenție la pisici, cei mai periculoși dușmani ai păsărilor din grădini și parcuri. Mai multe informații despre hrănirea pe timp de iarnă a păsărilor sălbatice puteți citi în articolul acesta.

Etapa 1: 10 decembrie 2019 – 26 ianuarie 2020

Fotografiați păsările sălbatice de la hrănitori și trimiteți maxim 2 fotografii în intervalul menționat mai sus pe adresa de mail concurs@sor.ro sau în mesaj pe pagina de Facebook SOR Cluj. Noi vom face evaluarea fotografiilor și vom trimite un mail de acceptare sau respingere a fotografiilor din concurs. Verificați vă rugăm și folderul Spam, se întâmplă să ajungă acolo unele mesaje.

Prin trimiterea fotografiilor ne cedați automat drepturile de folosire a pozelor în scop educativ și de promovare.

Etapa 2: 27 ianuarie – 2 februarie 2020

Fotografiile selectate vor fi publicate pe pagina de Facebook SOR Cluj în albumul intitulat „Concurs Foto la Hrănitoare”. Votarea fotografiilor va fi făcută prin butonul Like, în intervalul menționat mai sus, fiecare apreciere fiind considerată un vot.

Etapa 3: 3 – 7 februarie 2020

În 3 februarie 2020 anunțăm câștigătorii concursului pe pagina de Facebook SOR Cluj și până în 7 februarie 2020 expediem sau predăm câștigătorilor concursului premiile, conform clasamentului.

Vor fi premiate fotografiile cu cele mai multe aprecieri, după cum urmează:

Dacă ți-a plăcut, distribuie