Share

Căutam voluntari pentru hrănitorile din București

Am demarat proiectul Bucurestiul Prinde Aripi si instalam hranitori pentru pasarile salbatice in cele mai mari parcuri din Bucuresti. Dar acest proiect nu este doar al nostru, este un proiect pentru pasari si, mai ales, pentru bucuresteni.

În Parcul Kiseleff, cele două hrănitori sunt îngrijite și aprovizionate de fotograful de natură Andu Cristudor. De fapt, el este și cel care a venit la noi cu ideea de a avea hrănitori în mai toate parcurile din Capitală. Andu umblă cu portbagajul mașinii mereu plin pe jumătate. Are măcar un sac de semințe de floarea soarelui la el, să aprovizioneze hrănitorile.

Până acum, avem hrănitori instalate de care deja se ocupă voluntari sau membri ai staffului SOR. La Grădina Botanică, de câțiva ani familia Modan este cea care aprovizionează hranitorile. Se uită să vadă când păsările mai au puțin și termină semințele, apoi reumplu hranitorile golite. Când sacul lor de semințe dă semne că e pe sfârșite, ne anunță și noi le furnizăm un altul.

Urmează să mai instalăm hrănitori în următoarele parcuri: Tineretului, Herăstrău, Cișmigiu, Circului, Bordei, Floreasca, Unirii, Izvor, Carol. Și avem nevoie de voluntari, fie ei tineri sau seniori, care să meargă măcar o dată la trei zile să verifice hranitorile și să le alimenteze.

La USAMV, studenții de la cercul de ornitologie AVES sunt cei care se ocupă de hrănitoarea proaspăt montată. În Parcul IOR, un coleg al nostru care locuiește în apropiere este cel care se asigură că păsările au hrană. Momentan, nu prea are de lucru, deoarece pițigoii încă nu au descoperit toate cele trei noi locuri de hrănire care le sunt destinate.

Mulțumită sprijinului financiar de la Viasat Nature și de la firma Luconsult Team, noi vom achiziționa semințele de floarea soarelui pe care le vom distribui apoi către voluntari. Va arătăm unde sunt hrănitorile sau hrănitoarea de care puteți avea grijă. Când vedeți că hranitoarea este aproape să se golească, o reumpleti. Când rămâneți fără semințe, ne spuneți și noi vă mai aducem un sac sau mai mult. Puteți chiar să achiziționați chiar dvs. semințele de la diverși producători, dar singură condiție este că acestea să fie crude – neprăjite și fără sare.

Este foarte important să menținem hrănitorile pline, deoarece păsările se vor obișnui să vină aici după hrană. Dacă nu vor mai găsi hrană, atunci vor pierde energie căutând alte locuri de hrănire.

Vă puteți înscrie în proiectul ,,Bucureștiul prinde aripi” prin email la office (at) sor.ro.

Dacă ți-a plăcut, distribuie