Share

Uite Barza!

Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Fiind o specie protejată, primul pas pentru a o ajuta eficient este de a ști câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor.

Dacă în trecut recensământul berzelor era făcut de specialiști cu ajutorul unor voluntari specializați, care aveau cunoștințe temeinice despre păsări, din 2017 am reușit să atragem mai mulți oameni, cu sau fără pregătire în domeniu, să participe la această activitate plăcută prin care pot furniza date foarte importante despre vecina noastră, barza albă.

În acțiunea noastră, oricine poate participa la acest proiect, fără a fi nevoie de contracte și alte formalități. Este de ajuns să descărcați aplicația Uite Barza! și să ne trimiteți datele colectate.

Mai mult, din 2018 organizăm an de an un concurs cu premii consistente pentru cei mai harnici utilizatori de aplicație.

ATENȚIE: Nicio observație nu va intra în baza de date a SOR fără să fie verificată înainte. În acest fel, evităm transmiterea de informații inexacte, dublarea lor sau upload-ul de fotografii cu orice altceva decât cuiburi de berze.

În caz că aveți probleme în folosirea aplicației, puteți trimite un mail la adresa berze@sor.ro.