Share

Ajută-ne să descoperim primăvara și în 2019

Luna martie înseamnă începutul migrației de primăvară și sosirea primelor specii de păsări la noi în țară. Cel mai simplu să îți dai seama este să treci prin satele României, sute de berze albe au ajuns deja în zonele de cuibărit.

Proiectul Spring Alive este o modalitate simplă de înregistrare a observațiilor ornitologice, iar participarea poate fi interactivă și foarte distractivă. Tot ce trebuie să faci este să înregistrezi prima ta observație a celor cinci specii din proiect, specii reprezentative pentru primăvară: barză albă, rândunică, drepnea neagră, cuc și prigorie pe pagina web oficială a proiectului www.springalive.net/ro

Foarte importantă este înregistrarea doar a primelor observații din acest an pentru una dintre aceste specii. După ce ați văzut primul exemplar de barză (de exemplu) puteți trece la celelalte specii, nu mai trebuie să insistați pe berze. Odată făcute înregistrările, noi vom analiza datele, urmărind sosirea vestitorilor primăverii în Europa, pentru fiecare țară în parte. În acest fel ajungem să vedem pe hartă cum se instalează primăvara pe tot continentul european.  

Proiectul Spring Alive este destinat părinților, profesorilor, dar mai ales copiilor. Aceste este una din metodele noastre de a sărbători primăvara, dar implică și alte evenimente, menite a atragă copii, profesorii și întreaga comunitate în observarea păsărilor migratoare și să-i încurajeze  să acționeze în sprijinul păsărilor și a altor animale sălbatice.

Anul acesta este dedicat de organizatori unor noi măsuri simple, de protejare a păsărilor. În 2019 vom reveni cu materiale care descriu metode de evitare a coliziunii păsărilor cu suprafețele din sticlă sau suprafețele transparente. 

Pentru mai multe informații, accesați  www.springalive.net

Urmăriți Spring Alive pe Facebook,  YouTube și Flickr.  

Dacă ți-a plăcut, distribuie