Share

Arlie – numele noii acvile echipate cu transmițător satelitar

Acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) care poartă ultimul transmițător satelitar a fost botezată de fanii paginii de Facebook a Societății Ornitologice Române. Totul s-a desfășurat printr-un concurs extrem de simplu. Pentru că sexul păsări nu a fost determinat, am cerut printr-un mesaj online ca utilizatorii să propună un nume care să se potrivească în ambele variante. Propunerea cu cele mai multe aprecieri avea să fie declarată câștigătoare.

Iar fanii SOR de pe Facebook nu duc lipsă de imaginație. Brutus, Roro, Alex, Kim, Luana, Rowdy – au fost doar câteva din propunerile primite. Dar numai una putea fi câștigătoare, cea care avea cele mai multe LIKE-uri de la ceilalți utilizatori.

Timp de o săptămâna, fanii paginii de Facebook a SOR au propus, au analizat și au votat. Iar numele ales a fost Arlie, nume propus de Alina Ignat. Cuvântul provine din engleză veche și este folosit ca nume și pentru bărbați și pentru femei. De altfel, etimologia este extrem de interesantă. În limba engleză, Arlie – derivat acum și în Arlene – înseamnă „Eagle forest” – adică Pădurea Acvilelor.

Alina Ignat devine astfel câștigătoarea premiului oferit de SOR și de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu – un pachet de produse promoționale din proiectul „Conservarea acvilei țipătoare mici în România”.

Dacă ți-a plăcut, distribuie