Share

Atelier de hrănitori la București

Societatea Ornitologică Română organizează pentru prima oară la București „Atelierul de Hrănitori”. Evenimentul are loc pe 8 decembrie 2019 în Parcul Herăstrău, în Pavilionul EXPOFLORA, între orele 10:00-14:00.

Ce se întâmplă?

Timp de patru ore, de la 10 la 14, construim hrănitori pentru păsări. V-am pregătit o serie de ateliere despre cum să confecționați hrănitori din materiale reciclate (plastic) sau din materiale naturale (nucă de cocos sau din coaja fructului de pomelo). Vă invităm să aduceți cu voi sticle de plastic goale (pet-uri) și linguri de lemn vechi de care nu mai aveți nevoie, nuci de cocos curățate sau pălării de pomelo. Sunt materialele de care aveți nevoie pentru a construi hrănitori pentru păsări pe care le puteți apoi amplasa în fața blocului sau în grădini.

De la întâlnirea de duminică, 8 decembrie, nu va lipsi nici atelierul de asamblat hrănitori din lemn, activitate care este foarte iubită de cei mici. La acest atelier copiii au posibilitatea să își asambleze singuri propria hrănitoare de lemn după modelele din shop-ul SOR. 

Am pregătit pentru prichindei și un atelier special de confecționat decorațiuni pentru pomul de Crăciun. Pentru că 2019 este încă Anul Cucuvelei, vă așteptăm la confecționat … cucuvele din conuri de brad. Nu vor lipsi nici jocurile memory cu înaripate și planșele de colorat.

De asemenea, am pregătit și o surpiză pentru cei cu care ne vom întâlni pe 8 decembrie la eveniment. 🙂 Așadar, dacă aveți binocluri pe acasă, veniți cu ele! Mergem alături de experții și voluntarii SOR în tururi ornitologice prin Parcul Herăstrău să descoperim păsările care sunt zi de zi aproape de noi în oraș. Plus că voluntarii cunosc foarte bine locurile unde găsim păsările – la hrănitorile amplasate aici din 2015 de SOR.

La Atelierul de Hrănitori vom povesti și despre tipurile de hrană potrivită pentru păsări în timpul iernii. Aducem cu noi la eveniment și insignele, determinatoarele de păsări, tricourile, cănile cu înaripate, jocul memory și binoclurile.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar Lidl România. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie