Share

Calendarul verde. Luna august

August este o lună dedicată concediilor, așa că nu vă reținem în fața calculatorului mai mult decât este nevoie. Dar tot avem câteva sfaturi pentru activități pe care să le faceți în grădinile dvs.

În primul rând, vă îndemnăm să admirați varietatea de specii din grădină și – de ce nu – să savurați fructele și legumele sănătoase cultivate. Oricum, deja v-ați familiarizat și cu activitățile, așadar ne rezumăm doar la menționarea lor.

1. Se amplasează adăpători sau se continuă adăparea vietăților din grădină. Le folosesc și păsărilor și celorlalte animale din grădină.

2. Se amplasează băi de nisip, ideale pentru deparazitarea și toaletarea penajului păsărilor sălbatice.

3. Se notează detalii despre ocuparea cuiburilor artificiale în Jurnalul cuiburilor artificiale, jurnal care se poate descărca din meniul Cine ocupă cuiburile

4. Cei care găsesc un pui de pasăre, sunt rugați să urmeze recomandările din acest afiș

5. Se colectează apa de ploaie pentru a o folosi mai târziu la udat. Pentru a preveni căderea animalelor în butoaie și implicit moartea acestora, butoaiele neapărat se acoperă cu o plasă de sârmă/scândură.

6. Plantele se udă mai rar, dar abundent.

7. Se pot altoi trandafirii.

8. Pentru a permite maturarea lăstarilor, plantele destinate iernării nu se mai fertilizează de la mijlocul acestei luni.

Dacă ți-a plăcut, distribuie