Share

Clubul Blahnița a făcut Școala Altfel

Săptămâna 7-11 aprilie 2014 a fost săptămâna în care mii de copii din toată țara au experimentat cursurile zilnice de la școală un pic altfel decât erau ei obișnuiți. Membrii Clubului Blahnița nu puteau rata această ocazie, astfel că timp de 3 ore fiecare școală dintre cele șase s-au bucurat de activitățile educației nonformale așa cum i-am obișnuit în ultimii doi ani.

Dacă lunile trecute am listat beneficiile pe care o arie protejate le aduce comunităților din jur și am ilustrat toate aceste beneficii în benzi desenate, de data aceasta ne-am concentrat pe ecoturism, una dintre cele mai profitabile idei de dezvoltare atât pentru om, cât și pentru natură. După ce ne-am jucat și am povestit, a venit rândul celor mici să îndemne turiștii să vină în zona lor, cum altfel decât cu ajutorul unui imn compus chiar de ei.

Astfel, se ia o bucată de cântecel cunoscut și îndrăgit de toți și compus versuri noi numai cu urări de bine atât la adresa naturii, cât și a celor care urmează să îi viziteze. Trebuie să recunosc că hitul săptămânii a fost Vine, vine primăvara, iar pentru a mai potoli din curiozitatea voastră iată o strofă scrisă de una dintre grupele de copiii din Izvoarele, Mehedinți:

Vine, vine primăvara

Vin turiștii să ne vadă țara

Noi cântăm în cor cu ei

Cantecelul Blahniței.

Aceste imnuri vor fi cântate de cei mici în față părinților și a profesorilor în prima săptămână din iunie, atunci când activitățile Clubului Blahnița se încheie cu o zi dedicată integral naturii.

Articol redactat de Ioana Cenușă – WWF-România

Dacă ți-a plăcut, distribuie