Share

Clubul Blahnița și-a redeschis porțile

Dacă a început anul 2014, înseamnă că au reînceput activitățile Clubului Blahnița. Săptămâna 24-27 februarie 2014 a fost o săptămână scăldată în emoțiile revederii cu veteranii clubului sau cunoașterii cu noii membri. Experții WWF-România și SOR au petrecut 3 zile frumoase, luminoase, scăldate în râsete și voie bună alături de 150 de elevi din cele șase școli din cadrul proiectului: Burila Mare, Vânjuleț, Gogoșu, Izvoarele, Hinova și Cioroboreni.

Sub deviza „Trăim într-o arie protejată și ce facem cu ea?”, anul acesta tinerii vor lua parte la o serie de activități educative cu ajutorul cărora vor înțelege că a face parte dintr-o arie protejată vine cu o serie de avantaje, nu numai cu o listă interminabilă de „nu”-uri.  

Astfel, la prima întâlnire, împreună cu cei mici am reușit să descoperim zeci de avantaje ale ariei protejate Blahnița- pădurea, câmpia, râul și lunca lui, păsările, mamiferele și peisajul. Dintre toate lucrurile bune enumerate de tineri putem aminti: hrană pentru oameni și animale, apă curată, aer curat, resurse naturale, frumusețe, mândria de a face parte dintr-o zona unică. 

Următoarea întâlnire a Clubului Blahnița va avea loc în cursul lunii martie, când cei mici vor realiza o serie de benzi desenate legate de toate beneficiile zonei în care locuiesc.

Material realizat de Ioana Cenușă de la WWF-România

Foto: Mihai Avedic

Dacă ți-a plăcut, distribuie