Share

Colegi de an cu gâsca cu gât roșu

La noi anul 2024 nu va fi sub semnul dragonului de lemn, ci sub anvergura gâștei cu gât roșu. Frumoasa pasăre a convins membrii și simpatizanții noștri că merită să vorbim despre ea. La fel cum ne-a convins și pe noi că merită să o protejăm cât timp stă la noi în țară.

Gâsca cu gât roșu a urcat pe cel mai înalt podium al cursei pentru Pasărea Anului 2024, cu cele 1064 de voturi devansând șoimul dunărean (799 voturi) și pelicanul creț (763 voturi).

Va fi a opta specie care se va regăsi pe cardul de membru SOR, dar prima pasăre pe care o vedem la noi doar în sezonul rece. Ca să o admirăm și vara ar trebui să facem o excursie în tundra subarctică. Cuibărește într-o zonă restrânsă din nordul Siberiei, respectiv în peninsulele Taimîr (aproximativ 70% din populație), Gîdan și Iamal.

Gâsca cu gât roșu se alătură pescărașului și pițigoiului albastru, cucuvelei, rândunicii, turturicii, pițigoiului codat și acvilei de câmp, speciile care au înfrumusețat cardul de membru de-a lungul anilor. Cardul de membru este disponibil atât în format fizic, cât și în varianta lui electronică.

Valoarea cotizației pentru 2024 rămâne neschimbată:

  • cotizația de membru pentru adulți – 90 de lei
  • cotizația de membru pentru elevi (majori), studenți, pensionari, persoane cu dizabilități – 45 de lei
  • juniorii (membrii minori) nu plătesc cotizație, se înscriu și apoi prezintă un raport al activității de peste an.

Rămâne neschimbată și valabilitatea cotizației anuale, care se încheie la 31 decembrie în anul respectiv. Pentru prelungirea calității de membru este suficientă plata cotizației, fără a fi necesară o nouă înscriere!

Achitarea cotizației aduce cu ea cardul de membru, dar mai ales bucuria de a face parte și de a sprijini o organizație care lucrează pentru natură. În plus, membrii SOR beneficiază de:
– reducere de 10% la toate produsele din Shop SOR,
– reducere de 20% la produsele Maramont
– intrarea gratuită la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Plata cotizației se poate face:

  • online pe site-ul SOR
  • prin transfer bancar în contul RO92RNCB0092026616360001, BCR Sucursala Universitate, București 
  • în numerar la Biroul Central din București

Mai multe informații despre ce înseamnă să fii membru SOR puteți afla de pe site-ul nostru, secțiunea Membri, și din Regulamentul Membrilor SOR.

Doriți să deveniți membru SOR? E foarte simplu: completați formularul de înscriere și achitați cotizația anuală. Veți primi cardul cu gâsca cu gât roșu și mulțumirile echipei SOR pentru susținere!

Pentru alte detalii, așteptăm mesajele voastre la adresa membri@sor.ro

Dacă ți-a plăcut, distribuie