Share

Concurs de desene: Diversitatea cuiburilor la păsările din România

Tradiționalul concurs de desene organizat de SOR are loc în acest an în perioada 01-30 aprilie și se adresează participanților de toate vârstele.

Rândunică (Hirundo rustica) © Marius Iana

Tema concursului din acest an este legată de numeroasele tipuri de cuiburi construite de speciile de păsări din țara noastră. Cele mai inspirate 25 de desene vor fi publicate într-un album foto pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române, iar câștigătorii vor fi premiați cu materiale care să-i încurajeze să continue activitatea artistică.

Condițiile de participare sunt simple. Concurenții trebuie să redea tipuri de cuiburi construite sau ocupate de speciile de păsări. Se pot desena speciile emblematice din Spring Alive (barza albă, rândunica, prigoria, cucul, drepneaua neagră și lăstunul de mal) sau alte specii preferate, dar care cuibăresc la noi.

Este importantă păstrarea caracteristilor speciilor, nu doar realizarea artistică. 

Ghionoaie verde (Picus viridis) © Cristian Hauptman

1. Condiţii de participare:
• Concursul de desene se adresează participanților de toate vârstele (lucrările copiilor și adulților vor fi jurizate separat)
• Pentru a participa, trebuie să trimiteţi desenele/picturile realizate, prin e-mail (concurs@sor.ro) în perioada 01 – 30 aprilie 2023.
• Fiecare concurent poate înscrie în concurs maxim 1 desen.
• Desenele trebuie să respecte tema concursului “Diversitatea cuiburilor la păsările din România
• Organizatorii şi juriul îşi rezervă dreptul de a refuza participarea la concursul de desene pe motiv de neconcordanţă cu specificul temei sau al concursului.

Boicuș (Remiz pendulinus) © Livia-Maria Ioniță

2. Desfăşurarea concursului:
• Începând cu data de 01 aprilie 2023, desenele pot fi trimise prin mail (scanate color sau fotografiate), la adresa: concurs@sor.ro
• Vor intra în concurs doar desenele trimise la adresa menționată până în 30 aprilie
Datele necesare pentru înscrierea în concurs sunt (vă rugăm să le menționați în e-mail):
– Nume și Prenume
– Vârsta şi clasa
– Adresa poştală (județ, localitate, stradă, număr etc.)
– Adresa de e-mail valabilă este obligatorie
– Nr. de telefon valabil

  • Desenele ajunse la Societatea Ornitologică Română vor fi jurizate în prima fază în funcție de gradul de apropriere a desenului de tema concursului: Diversitatea cuiburilor la păsările din România
  • Autorii desenelor câștigătoare vor fi contactaţi după încheierea jurizării, prin e-mail sau telefon (din acest motiv vă rugăm să verificaţi dacă adresa de e-mail şi numărul de telefon transmise de dumneavoastră sunt corecte).
  • Premiile concursului vor fi acordate pe categorii: copii (preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial, liceu) și adulți şi vor consta în tricouri, caiete de lucru și insigne.
  • Cele mai frumoase 25 de desene (alese de juriu) vor fi expuse în cadrul unui album pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române.
Lăstun de mal (Riparia riparia) © Doina Nok
Dacă ți-a plăcut, distribuie