Share

Cu 2 pași mai aproape de Natură

Nu s-ar spune, dar una din marile amenințări la adresa mediului, azi, este lipsa de conectare a oamenilor cu Natura. E lipsa noilor generații ... de pe teren. Cu cât mai puțini oameni ies în natură, cu atât mai puțini oameni care pot să înțeleagă legătura dintre mediu și om. Nu avem un rol privilegiat în natură, ci suntem o verigă dintr-un lanț.

Zboară păsări pe lângă noi și credem că sunt doar vrăbii, porumbei și ciori. 

Ieșim în parc și nu știm ce arbori ne oferă umbră.  

Confundăm un cărăbuș cu o rădașcă. 

Credem că broscuțele devin prinți, că bufnițele livrează scrisori, dar sărim de doi metri în sus când vedem un inofensiv șarpe de casă. 

E cazul să ne reconectăm cu natura. Iar noi, la SOR, mergem an de an cu peste 100 de persoane (majoritatea elevi și studenți) în Expediția Națională. 

Anul acesta, vrem să folosim cei 2% primiți din partea voastră pentru a finanța această acțiune. 

Organizator al Expediției din 2000 până acum, profesorul Eugen Petrescu spunea că ar vrea ca toți cei care vin cu noi să devină „armata de rezerviști a Deltei”. Este cazul să facem mai mult de atât – să ajutăm noua generație să se reconecteze la natură. 

Noi ne propunem să facem de două ori mai mult pentru participanții la Expediție. Să dublăm ieșirile la păsări, să mergem mai mult pe canale în căutare de bizami și vidre, să căutăm mai mulți lilieci la lumina lunii, să studiem fiecare amfibian sau reptilă, să dublăm atenția acordată insectelor. 

Noi vom munci dublu, vom munci din doar 2%. 

Voi aveți de parcurs câteva etape:

1. Descărcați formularul de aici. 

2. Completați datele voastre.

3. Trimiteți formularul către secția ANAF de care aparțineți prin scrisoare recomandată sau îl depuneți la Registratura instituției. (Data limită este 25 mai 2018).  

Alternativa este depunerea declarației prin Spațiul Privat Virtual. În acest caz veți avea nevoie de datele noastre:

Societatea Ornitologică Română, RO5272804

cont RO92RNCB0092026616360001, BCR Sucursala Universitate, București

Nu în ultimul rând, vă rugăm să ne anunțați și pe noi când ați depus formularul la adresa office@sor.ro. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie