Share

Cum faci bagajul pentru Expediția Națională SOR

Participarea la Expediția Națională a SOR presupune lipsa condițiilor de cazare de la vile, pensiuni și hoteluri, drept urmare un om trebuie să aibă cu el toate cele necesare.

În primul rând, bagajul începe de la cort, saltea gonflabilă sau neopren și scăunelul de camping. Dacă aveți saltea gonflabilă, nu uitați acasă și pompă pentru ea, altfel riscați să vă doară fălcile. 🙂 

Confortul personal depinde foarte mult de starea în care se află picioarele dvs. O să avem teren accidentat, mâlos, umed, deci luați-vă o pereche de bocanci de munte și o pereche de sandale. Sandalele vor fi ideale în zilele călduroase și pe plajă de la Vadu. 

Puneți în bagaj tricouri, cămăși, lenjerie intimă, șosete, cosmetice și nu uitați de crema de soare și de soluțiile anti-țânțari. Într-un buzunar al rucsacului e bine să aveți și câteva medicamente pentru urgențe: aspirină, paracetamol, antiinflamatorii, antidiareice etc. 

Nu uitați să aveți în permanentă la dvs ceva de pus pe cap: pălărie de soare, bandana, șapcă. Și dacă tot va protejați capul de soare, e bine să aveți și o pereche de ochelari de soare. 

E ideal să aveți printre haine și un determinator de păsări și un binoclu, va fi nevoie de ele zilnic, fie că ieșim la păsări cu barcă sau pe jos. 

Nu veniți fără veselă – cană, pahar, farfurie, lingură, cuțit, furculiță. Tanti Polea gătește bine, dar nu va taie și carnea din porție, trebuie să va descurcați. 

Este posibil să avem și zile reci și zile ploioase. De aceea, trebuie ca în bagajul dvs. să existe și o geacă impermeabilă sau un poncho de ploaie sau pelerine, dar și o bluză groasă, de tip polar. Și dacă nu e foarte frig, geacă vă apară și de țânțari. 

E bine să aveți la voi și cele necesare unei mese pe fugă, recomandate fiind nucile, alunele și dulciurile. Dacă sunteți dependenți de gadgeturi, nu uitați acasă bateria externă. 

Orice altceva mai aveți nevoie, nu uitați de sfaturile oferite de reprezentantul Salvamont Bâlea în Expediție, Ovidiu Ciontea – “Începeți să așezați în rucsac lucrurile cele mai grele jos, apoi treceți la cele mai ușoare. Puneți-le în pungi separate, astfel încât să nu existe riscul să le udați pe toate odată”. 

 
Dacă ți-a plăcut, distribuie