Share

Concurs de identificare de specii pentru elevi

Societatea Ornitologică Română organizează un concurs de identificare specii de păsări, insecte, amfibieni, reptile și mamifere frecvent întâlnite în localități. Lista de specii apare în Anexa Regulamentului Școli Prietenoase cu Natura.

Există 2 categorii de concurs:
• școli, structuri școlare înscrise în programul Școli Prietenoase cu Natura conform Regulamentului Școli Prietenoase cu Natura (trebuie să participe 5 elevi/ciclu de predare. Numele elevilor se notează în Formularul de raportare și se trimite pe adresa gradini@sor.ro exclusiv în perioada de raportare specificată la sfârșitul formularului. Formularul de raportare se poate descărca de pe pagina Grădini și Școli Prietenoase cu Natura, meniul Înscrie o școală)

• elevi, indiferent dacă școala de proveniență este înscrisă în programul Școli Prietenoase cu Natura sau nu (automat vor intra în această categorie și elevii școlilor înscrise în programul Școli Prietenoase cu Natura cu mențiunea că numărul participanților la această categorie nu este limitat)

Tip concurs: on-line pe adresa https://quizz.sor.ro/ (de la școală sau de acasă).

Detalii:
1. Fiecare test din seria Concurs Școli Prietenoase conține 20 de întrebări distribuite astfel: 7 specii de păsări, 3 specii de insecte, 2 specii de amfibieni și reptile, 1 specie de mamifer și 7 întrebări vin aleatoriu din cele 4 unități taxonomice. E posibil ca aceeași specie să apară de mai multe ori, dar imaginile vor fi diferite.

2. Aveți la dispoziție câte 30 de sec. pentru a răspunde la fiecare întrebare în parte.

3. Testul se poate rezolva doar o singură dată în perioada de concurs.

4. Pentru a exersa accesați testul cu denumirea Test exersare școli. Are aceeași structură ca și testele dedicate concursului, 30 de sec. pentru răspuns, dar poate fi rezolvat de nenumărate ori.

…………..

AICI puteți consulta întreg REGULAMENTUL în limba română

AICI puteți consulta întreg detalii Concurs Scoli Prietenoase cu Natura_HUîn limba maghiară

Dacă ți-a plăcut, distribuie