Știri
Determinatorul sosește în luna septembrie
29 iulie 2016
Așa cum deja v-am obișnuit, vă ținem la curent cu situația celei mai așteptate cărți – Păsările din România și Europa - sau determinatorul de păsări, așa cum îl știe toată lumea.
După ce prima ediție tipărită de anul acesta nu a îndeplinit standardele de calitate, cea de-a doua nu a mai avut probleme. Cartea a intrat la tipar pe data de 8 iulie și este gata. Acum, cărțile sunt împachetate și trimise către România, cu vaporul.
Vă reamintim că publisher este Octopus Publishing Group Limited și că tiparul are loc în Hong Kong, China. Cartea va ajunge, așadar, în România în luna septembrie.
Conform informațiilor primite de la publisher, determinatoarele vor intra în țară prin portul Constanța, de unde vor fi preluate de agentul vamal.
Va urma transportul către București, de unde vor fi preluate de personalul Societății Ornitologice Române.
Determinatorul va putea fi achiziționat, apoi, de la birourile SOR din București și din Cluj, dar și online, de pe siteul www.sor.ro de la secțiunea Shop. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce acestea vor fi disponibile.
SOR nu face precomenzi – tirajul este îndestulător și nu avem personal care să se ocupe acum de precomenzi, angajații sunt prinși în alte proiecte. Vom anunța din timp lansarea cărții, atât pe site, cât și pe pagina noastră de Facebook.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.