Share

Noaptea Privighetorilor 2016

Societatea Ornitologică Română organizează ,,Noaptea Privighetorilor" - Concert de Muzică Clasică Live. Evenimentul va avea loc pe data de 4 iunie 2016, cu începere de la ora 18,30 în Grădina Botanică din Cluj și este o acțiune a proiectului „Păsările Clujului prin muzică și tradiție”. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. (Inițial evenimentul trebuia să aibă loc pe 25 mai, dar a fost amânat din cauza condițiilor meteo neprielnice).

Ca de obicei, “Noaptea Privighetorilor” începe cu un tur ornitologic ghidat, de la ora 18,30. Participanții merg să vadă și să asculte privighetorile, iar apoi pot admira o expoziție fotografică de păsări sălbatice din România. De la ora 19,30 începe și concertul de muzică clasică. În 2016, lista de partituri este următoarea:

Uvertura: Bach: Inventiune la 2 voci – interpretată de Szentkúti Anna, clasa a V-a Liceul de Muzică Sigismund Toduță.
Beethoven – Sonata pentru vioară și pian nr. 5 în Fa major, Primăvara (Op. 24)
Beethoven – Sonata pentru vioară și pian nr. 6 în La major, Op. 30
Vivaldi – Anotimpurile – Primăvara, cvartet de coarde
Dvorak – Cvartetul de coarde nr. 12 în Fa major, Op.26 “American”
Haydn -Cvartetul de coarde nr. 3, Op.33 “The Bird”

Vor cânta Szentkúti Anna, Bálint Réka, Demény Renáta, Sonia Vulturar, Diószegi Benjámin, Gratiella Aranyosi, Nicolae Boboia.

Participarea la eveniment este gratuită, dar biletul de intrare în Grădina Botanică este 6 ron.

Sponsorii evenimentului sunt Nachbil, Torockoi, Tamas Bistro, Lunch Box, KMDSZ, Cluj.com, Casino, Grădina Botanică – UBB.

Dacă ți-a plăcut, distribuie