Share

Euro BirdWatch 2015 alături de SOR

Societatea Ornitologică Română vă invită să luați parte la cel mai mare eveniment dedicat observării migrației păsărilor din Europa – Euro BirdWatch 2015. Ca și în anii trecuți, mai multe sucursale și grupuri de membri ai SOR organizează ieșiri pe teren.

Dacă doriți să ieșiți pe teren alături de păsărari experimentați și de ornitologi, atunci consultați lista de locații care vor fi vizitate. Dacă nu găsiți un grup aproape de voi, nu e o problemă. Puteți ieși pe cont propriu în data de 3 octombrie, dar este nevoie să completați această fișă în care să notați observațiile și să o trimiteți până duminică, 4 octombrie la ora 12.00, pe adresa valentin.marin@sor.ro, pentru ca observațiile să poată fi trimise pentru centralizare la nivel eropean.

Iași – Ferma Piscicola Vlădeni din situl Natura 2000 Eleșteele Jijiei și Miletinului. Se pleacă sâmbătă dimineața cu trenul Iași-Dorohoi de la ora 9, din Gara Iași Nord. Un bilet dus-întors costa 14 lei. Detalii la telefon 0749792529, la Lucian Fasola Mătăsaru

Brăila – Marius Vernescu – Lacu Sărat, ora 10, la Rondoul de la Lacu Sărat

Prahova – Fulga de Jos și Boldești Grădiștea, zonă acoperită de Florian Andronache

Pitești – ora 10, lacul de acumulare Pitești, persoană de contact Adrian Mestecaneanu

Tulcea – Eugen Petrescu – Lacul Furtuna

Alba-Iulia – Parcul Dendrologic Alba Iulia, la ora 10, Florin Toncean

Cluj Napoca – malul Someșului, ora 10-14, în dreptul Sălii Sporturilor

Baia Mare – pe Someș, întâlnirea are loc la ora 8, la Palatul Copiilor, coordonator de acțiune este Alexandru Lapoși

Călărași – Vasilică Puran – deplasare la Mostiștea și Plevna, plecare la ora 8, de la Colegiul Tehnic Ștefan Bănulescu din Călărași

Satu Mare – Socond, ora 9,00 Viorel Maier

– Podul Galben, ora 9, Ioan Man

– Lacul Moftin, ora 10, Pauliuk Csilla

– Lacul Porumbeşti şi Heleşteul Bercu, Feher Kinga, întâlnirea este la 7.30 la gară.

Brașov – se merge la Dumbrăvița, Delta din Carpați, custodie a SOR. Clubul Exploratorii și organizatorul Paul Bucur se întâlnesc la ora 10 în fața Gării Bartolomeu.

Dacă ți-a plăcut, distribuie