Share

Broasca de pământ brună

Pelobates fuscus, Amfibieni, Familia Pelobatidae

Specia este caracterizată de capul mare, rotunjit și bombat și ochii cu pupilele verticale. Spatele este cafeniu deschis cu pete mari maro. Prezintă puncte roșii pe flancuri și câte un tubercul pe picioarele din spate, folosit pentru săpat. Adulții au între 4 și 8 cm.

Habitat
Populațiile sunt localizate în zonele cu soluri afânate, precum pajiști sau liziere în care să se poată îngropa în timpul zilei, fiind o specie predominant nocturnă.

Răspândire
Se găsește în zone de șes și deal până la altidudinea de 700 de metri.

Populație
Efectivele din România sunt de câteva sute de mii de exemplare.

Amenințări
Broasca de pământ brună este o specie vulnerabilă afectată de distrugerea, fragmentarea și degradarea habitatelor prin extinderea suprafețelor agricole.

Dacă ți-a plăcut, distribuie
Comenzile primite de luni până vineri vor fi prelucrate în prima zi lucrătoare din săptămâna următoare. Comenzile primite sâmbăta sau duminica vor fi prelucrate după 10 zile lucrătoare.
+