Share

Broasca râioasă brună

Bufo bufo, Amfibieni, Familia Bufonidae

Amfibian de talie mare, 8-13 cm, cu spate colorat în diferite nuanțe de maro, presărat cu mici protuberanțe. Ochii sunt cărămizii cu pupilă orizontală. Nu transmite râie sau negi, aceste afecțiuni fiind generate, de fapt de acarieni și respectiv virusuri.

Habitat
Specie predominant nocturnă, ce populează habitatele forestiere sau lunci.

Răspândire
Se găsește în majoritatea regiunilor țării până la altitudinea de 1200 de metri. Este mai rară în Bărăgan și Dobrogea.

Populație
Efectivele din România sunt de câteva sute de mii de exemplare.

Amenințări
Specia este aproape amenințată, ce se confruntă cu degradarea habitatelor, prin înlocuierea masivelor de stejar cu plantații de pin și salcâm și cu mortalitatea cauzată de traficul rutier în timpul migrației de primăvară către locurile de reproducere.

Dacă ți-a plăcut, distribuie
Comenzile făcute dupa data de 18 decembrie 2019 vor fi procesate începând cu data de 6 ianuarie 2020.Vezi SHOP
+