Share

Vipera comună

Vipera berus, Reptile, Familia Viperidae

Se recunoaște prin capul triunghiular, coada scurtă și zig-zag-ul întunecat caracteristic de pe spate, al cărui colorit de fond poate varia de la gri deschis până la brun închis. Se pot întâlni uneori și exemplare complet negre. Pupila este verticală. Adulții au între 50 și 90 de cm. Specie neagresivă, dar înzestrată cu un venin puternic.

Habitat
Specia trăiește pe pante montane și la marginea pădurilor de foioase, amestec și conifere.

Răspândire
Se găsește în Carpați, Subcarpați, Dealurile Moldovei și Podișul Transilvaniei.

Populație
Efectivul speciei în România este de câteva mii de indivizi.

Amenințări
Vipera comună este periclitată, fiind afectată de distrugerea, degradarea și fragemntarea habitatelor prin extinderea suprafețelor locuibile, colectare ilegală și ucidere deliberată de câte localnici sau turiști.

Dacă ți-a plăcut, distribuie
Produsele comandate de luni până vineri vor fi livrate în prima zi a săptămânii următoare. Pentru comenzile primite sâmbăta și duminica, expedierea produselor o vom face la 8 zile de la înregistrare.
+