Share

Hai în Expediția Națională a SOR 2017

Societatea Ornitologică Română organizează în fiecare an, începând cu 1990, o Expediție cu specific ornitologic în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Scopul Expediției este acela de a iniția și pregăti membrii organizației în cunoașterea florei și faunei sălbatice.

ÎN 2017, EXPEDIȚIA NAȚONALĂ SOR ESTE SPONSORIZATĂ DE ENEL ROMÂNIA

Obiectivele principale ale Expediției Naționale a Societății Ornitologice Române sunt:

1.    Consolidarea relației cu membrii organizației

2.    Atragerea de noi membri

3.    Creșterea numărului de voluntari și pregătirea acestora pentru a se putea implica în programe de monitoring.

Perioada 

În acest an, Expediția se va desfășura în perioada 11 – 20 august. 

Înscrierile vor avea loc în perioada 13 iunie-13 iulie 2017.

Anunțarea participanților selectați se va face în data de 18 iulie 2017. 

Număr de participanți – Anul acesta, mergem în Delta Dunării alături de 100 de persoane. Ne dorim ca din acest total, 50 să fie persoane care nu au mai fost niciodată, iar celelalte 50 să fie foști participanți. 

Activități –  În cadrul Expediției, participanții pot descoperi minunata lume a Deltei împreună cu specialiști din mai multe ramuri ale biologiei, care vor susține ateliere practice. Plimbările cu barca și activitățile susținute de invitații noștri de la Smurd, Salvamont, Oceanic Club și alții, reprezintă o altă atracție a Expediției. Ne dorim ca la final, fiecare dintre cei prezenți să aibă nu doar o mai bună cunoaștere teoretică și practică a florei și faunei Deltei Dunării și a României, ci să devină promotor al dragostei de natură. Să îi molipsească la rândul lui pe cei din jur. 

Locație – Anul acesta, Expediția se va desfășura doar în zona localității Maliuc, în apropiere de lacul Furtuna. 

Deplasarea in localitatea Maliuc se poate face cu navele companiei Navrom, care pleacă la ora 13:30 din Portul Tulcea. Biletele se pot cumpăra doar de la casa de bilete aflată pe str. Portului nr. 26. Nu se pot cumpara bilete online. Pretul biletului pentru un drum este de 24 de lei cu nava clasică si 26 de lei cu nava rapidă. Recomandarea este să achiziționați biletele înainte de ora 12, deoarece în acea perioadă sunt mulți pasageri care călătoresc cu navele publice. Pentru mai multe informații puteți vizita pagina de internet a companiei Navrom.

Conditiile de participare

Pentru a fi selectat sa participe la Expediția Națională organizată de Societatea Ornitologică Română, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1. Să fie membru SOR cu cotizația plătită pentru anul în curs, cel târziu până la data trimiterii formularului de înscriere. Solicitările persoanelor care nu au cotizația plătită nu vor fi luate în considerare.

2. Să completeze formularul online de înscriere în perioada 13.06 – 13.07.2017. Nu vor fi luate în considerare solicitările primite în afara perioadei menționate, sau cele făcute prin telefon, e-mail, sau oricare formă în afară de cea agreată de organizatori.

3. Fiecare participant trebuie să-și asigure transportul până în localitatea Maliuc și înapoi, fiind responsabil de modul în care ajunge la data de 11.08.2017 în portul Maliuc, locul de întâlnire.

4. Să vină în Expediție cu echipamentul necesar pentru campare. Vezi lista: cort, saltea izopren, sac de dormit, rucsac, veselă – castron, cană și tacâmuri, încălțăminte adecvată (bocanci, sandale și papuci), pelerină de ploaie, pălărie sau șapcă, ochelari de soare, loțiune de protecție solară, loțiune sau spray contra țânțarilor.

5. Să fie apt din punct de vedere medical și fizic, pentru a participa la toate activitățile Expediție.

6. Să predea la sosire avizul epidemiologic pentru intrarea în colectivitate, semnat de medicul de familie. Acesta trebuie să fie emis cu maxim 2 zile înainte de începerea Expeditiei. Vezi model atasat. Orice problemă de sănătate care nu restricționează participarea la Expediție, dar care poate afecta sănătatea participantului în timpul acesteia, trebuie menționată de medicul de familie (de exemplu, alergii, probleme respiratorii sau cardiace, tratamente în desfașurare.

7. Să cunoască și să respecte Regulamentul  Expeditiei.

8. Să plătească (și să prezinte organizatorilor) permisul de acces in RBDD. Acestea pot fi achiziționate fie direct de la sediul ARBDD, fie online.

Condiții de participare pentru persoanele minore

1. Să completeze formularul online de înscriere în perioada 13.06 – 13.07.2017. Nu vor fi luate în considerare solicitările primite în afara perioadei menționate, sau cele făcute prin telefon, e-mail, sau oricare formă în afară de cea agreată de organizator.

2. Vârsta minimă aceptată a participanților este de 10 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani pot participa doar insoțiți de părinți (părinte) sau cadre didactice. Grupurile de copii trebuie să aibă un însoțitor la 5 participanți.

3. Copiii peste 14 ani pot participa și fără însoțitor.

4. Persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani au nevoie de acordul părinților pentru a putea participa la Expediție, în cazul în care nu sunt însoțiți de aceștia.

5. Fiecare participant trebuie să-și asigure transportul până în localitatea Maliuc și înapoi, fiind responsabil de modul în care ajunge la data de 11.08.2017, portul Maliuc fiind locul de întâlnire.

6. Să vină în Expediție cu echipamentul necesar pentru campare. Vezi lista: cort, saltea izopren, sac de dormit, rucsac, veselă – castron, cană și tacâmuri, încălțăminte adecvată (bocanci, sandale și papu ci), pelerină de ploaie, pălărie sau șapcă, ochelari de soare, loțiune de protecție solară, loțiune sau spray contra țânțarilor.

7. Să fie apt din punct de vedere medical și fizic, pentru a participa la toate activitățile Expediției.

8. Să predea la sosire avizul epidemiologic pentru intrarea în colectivitate, semnat de medicul de familie. Acesta trebuie să fie emis cu maxim 2 zile înainte de începerea Expeditiei. Vezi model atasat. Orice problemă de sănătate care nu restricționează participarea la Expediție, dar care poate afecta sănătatea participantului în timpul acesteia, trebuie menționată de medicul de familie (de exemplu, alergii, probleme respiratorii sau cardiace, tratamente în desfașurare.

9. Să cunoască și să respecte Regulamentul  Expeditiei.

10. Administrația Rezervației Delta Dunării, conform regulamentului de vizitare, nu solicită taxa de acces pentru copii, elevi, studenți, pensionari, veterani de război, foști deținuți politici, urmașii eroilor martiri și răniții din Revoluția din Decembrie 1989, persoane cu domiciliul în localități limitrofe RBDD.

 
Dacă ți-a plăcut, distribuie