Share

Ia atitudine! Urmează un vot decisiv pentru refacerea naturii

Anul trecut, Comisia Europeană a publicat propunerea de LEGE PENTRU REFACEREA NATURII (#RestoreNature). Aceasta va fi prima lege din lume care va stabili ținte obligatorii legal, nu doar obiective care ar fi de dorit să fie atinse, pentru NATURĂ. Ultima lege pentru NATURĂ a Uniunii Europene a fost adoptată în urmă cu 30 de ani. În 21 mai 1992 intra în vigoare Directiva 92/43/CEE A CONSILIULUI privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică, cunoscută sub denumirea de Directiva Habitate.

Europarlamentarii urmează să voteze joi, 15 iunie 2023, Legea pentru refacerea naturii. Regulamentul privind refacerea naturii își propune să recupereze cel puțin 20% din zonele terestre și maritime degradate ale UE până în 2030 și toate zonele care au nevoie de transformare până în 2050.

Trimite și tu acum o scrisoare către factorii de decizie accesând formularul din link-ul de mai jos și cere Parlamentului European să voteze o Lege cu adevărat consistentă pentru Refacerea Naturii.

Dacă ți-a plăcut, distribuie