Share

La Cuib, concurs foto

Matematică pură. De câte cuiburi este nevoie pentru a avea, în anul 2018 condiții pentru 2018 noi pui de pasăre?

Răspunde managerul Proiectului „România prinde aripi”, Valentin Marin: „Noi am amplasat deja 100 de cuiburi în marile parcuri din București. Alte 160 de cuiburi au fost amplasate în parcurile din 10 mari orașe ca parte a proiectului România Prinde Aripi. Cu o medie de 6 pui dintr-un cuib de pițigoi, putem spune că avem deja condițiile pentru 1560 de păsări. Pentru a ne atinge obiectivul, 2018 pui în anul 2018, avem nevoie ca membrii SOR, profesorii și elevii din programele noastre să amplaseze 74 de cuiburi noi de pasăre”.

Ajută-ne în demersul nostru și poți câștiga și o carte ideală pentru iubitorii de păsări. Vorbim despre Prietenii Păsărilor, carte care te ajută să hrănești păsările corect, să realizezi un cuib artificial (și pentru pițigoi și pentru cucuvele), o carte care te învață cum să rezolvi conflictele cu păsările, fie că e vorba de ciocănitori sau de ciori. Ce ai de făcut?

Pasul 1. Confecționează un cuib sau cumpără unul. Amplasează-l în grădină, curtea școlii în perioada 1-15 aprilie.

Dacă vrei să pui cuibul într-un parc, cere permisiunea autorităților mai întâi.

ATENȚIE – Fă diferența clară între cuib și căsuță. Un cuib respectă anumite dimensiuni, nu are băț la intrare, este adaptat unei anumite specii. NU vom primi în concurs căsuțe, doar cuiburi.

Un cuib se amplasează după anumite reguli!

Un cuib are dimensiunile potrivite  dimensiunile potrivite pentru păsările pe care le ai în apropiere.

Pasul 2. Fă poze cuibului amplasat de tine și trimite-o pe cea mai reușită la adresa concurs@sor.ro până la data de 15 aprilie 2018.

Pasul 3. Din 16 până în 23 aprilie fotografiile vor fi afișate într-un album pe  pagina de Facebook a SOR si vor putea fi votate prin LIKE-uri.

Pasul 4. Imaginea cu cele mai multe LIKE-uri pe 23 aprilie la ora 12:00 va fi declarată câștigătoare. Un participant poate trimite o singură fotografie.

Prin trimiterea fotografiilor, participantul declară că este autorul lor și își exprimă acordul de folosire a acestora pentru promovarea activităților SOR, în scop de informare și/sau educare, dar nu în scop comercial.

Fotografia cu cele mai multe LIKE-uri va primi ca premiu cea mai bună carte din România destinată iubitorilor de păsări care vor să le și ajute: Prietenii Păsărilor de Orbán Zoltán, apărută la Editura Casa.

Dacă ți-a plăcut, distribuie